Haberler

İzmir'de Sağanak Yağış

Güncelleme:

İzmir'de dün sabah saatlerinde başlayan ve zaman zaman sağanak şekilde yağan yağmur nedeniyle birçok ev ve işyerleri su altında kalırken tıkanan logarlar nedeniyle yollar göle döndü. İçerisinde 3 kişinin bulunduğu otomobil, dereden geçerken selde sürüklenerek 15 metrelik uçurumun kenarında durdu. 3 kişi uçurumun kenarında ölüme meydan okuyarak otomobili kurtarmaya çalıştı. Dün akşam saatlerinde Bornova Atatürk Mahallesi Laka Deresi kenarında bulunan tüp depolarında çalışan Murat Ayaz ve 2 arkadaşı buraya giderek bir süre yağmuru izledi. Eve gitmek için 35 ANF 50 plakalı otomobili ile yol çıkan 34 yaşındaki Murat Ayaz, her zamanki güzerhahı olan dere içerisindeki yolu kullandı. Oluşan sel ve dere içerisinde biriken suyun içinden geçmek isteyen Ayaz, aracıyla birlikte sürüklenmeye başladı ve 15 metrelik uçurumun kenarına geldiğinde durdu. Ayaz ve 2 arkadaşı araçtan inerek, uçuruma yuvarlanmaması için otomobili tuttular. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri duruma müdahale etti. İtfaiye ile polislerin uyarılarını dinlemeyen 3 arkadaş, araçın yanından ayrılmayarak elleriyle otomobili tutmaya devam etti. Daha sonra olay yerine gelen çekici ve itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışmayları sonucu otomobil kurtarıldı. YOL İKİYE AYRILDI

Bornova'dan Evka-4 Mahallesi'ne çıkan yaklaşık 2 ay önce yeni yapılan Ersoy Caddesi, aşırı yağıştan patlayan kanalizasyon borusu nedeniyle asfalt kağıt gibi kalktı. Yol ikiye ayrılırken taşan toprak ve çakıllar etrafa saçıldı. Belediye ekipleri gelerek yolu kapattı. Çalışmalar nedeniyle yolun tek taraflı trafik akışı verileceği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Ayaz Bornova İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title