Haberler

İzmir'de Referandum Çalışması Yapan CHP'li Kadınlara Saldırı

Güncelleme:

İzmir Balçova'da referandum için çalışma yapan iki kadın, zilini çaldıkları bir evdeki iki kişinin saldırısına uğradıklarını iddia ederek şikayetçi oldu.

İzmir'in Balçova ilçesinde, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş için 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi sokak çalışması yapan CHP'li iki yaşlı kadın, iddialara göre baba ve oğulun hem sözlü, hemde fiziki saldırısına uğradı.

REFERANDUM İÇİN EVLERİ GEZİYORLARDI

Olay, bugün 15.00 saatlerinde Balçova ilçesi Korutürk Mahallesi Poylaz Sokakta bulunan bir binada meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balçova ilçe yönetiminde oldukları öğrenilen Necla Savaş (64) ile Birsen Dirik (65), Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş için 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi sahaya inerek çalışmalara başladı. İlçeyi dolaşan iki partili yaşlı kadın, daha sonrada Poyraz Sokaktaki bir apartman dairesinde Ahmet B. ve Osman B.'nin evinin zilini çaldı.

"BABA OĞUL SALDIRDI"

Kapıyı açan baba Ahmet B. karşısında referandum için sokak çalışması yapan Savaş ve Dirik'i görünce iddialara göre hakaret etmeye başladı. Bu esnada evde bulunan Osman B.'nin de kapıya gelerek Savaş'a yumruk attığı öne sürüldü. Olay sonrası baba Ahmet B. ve Osman B.'den şikayetçi olmak için Savaş ve Dirik, Balçova Salih İşgören Polis Merkezine gitti.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN ADRESİNİ ARIYORDUK"

Baba ve oğuldan kendilerine saldırdıkları iddiasıyla şikayetçi olan Necla Savaş, polis merkezi önünde olayı anlattı. Savaş, referandum çalışmaları kapsamında sokak sokak dolaştıklarını ve öğrencilere yönelik çalışma kapsamında kapı kapı dolaşarak bilgi aldıklarını söyledi. Savaş, "Aslında olmaması gereken bir şey. Bir kadına yumruk atmasını hiç yakıştıramadım. Biz ev ev gezip bizim talebelerimiz var adreslerini doğruluyoruz. Elimizdeki listeden burada mı oturuyorsunuz diye soru sormak için girdik. Merhaba dedik. Bize siz nereden geliyorsunuz dediler. Biz 'Evet'çiyiz dedi bize. Bize 'Buraya ancak devletten biri gelirse kapıyı açarız size değil' dedi. 'Saygı duyuyoruz' dedik. Arkadan altı yedi kişi geldi üstümüze saldırdılar. Rehin almaya kalktılar. Sırtımıza vurdular o kadar kötü vaziyetteyim ki konuşacak halim yok" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI KARAKOLA GİTTİ

Saldırı sonrası Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Savaş ve Dirik'e destek olmak için Salih İşgören Polis Merkezine geldi. Burada açıklamalarda bulunan Başkan Çalkaya, "Referanduma 60 gün var herkes çalışmalara başladı. Bugün de partili bayan arkadaşlarımız sokak çalışması yapıyorlar. Kapı kapı dolaşıp 'Evet mi?' diyeceksiniz, 'Hayır mı?' diyeceksiniz diye sokağın nabzını tutuyorlar. Üzerlerinde parti rozeti herhangi bir şey yok. bir eve giriyorlar ve saldırıya uğruyorlar. Ben buradan herkese söylüyorum. 'Evet' te olabilir 'Hayır' da hayır da olabilir. Herkes düşüncelerini medeni şekilde söyleyebilecek. İkna etmeye çalışacak ama hiçbir zaman şiddete yönelik başvurulmayacak" diyerek referandum çalışmalarında gerginliğin olmaması yönünde uyarıda bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Balçova İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title