Haberler

İzmir'de Polisin Açtığı Ateş Sonucu Bir Kişinin Ölmesi

Karabağlar ilçesinde yaşanan tartışma sırasında bir kişiyi öldürdüğü, iki kişiyi de yaraladığı iddia edilen polis memurunun yargılandığı davada, kararın açıklanması beklenen duruşma, savcı ve mahkeme başkanının değişmesi nedeniyle ertelendi.

Karabağlar ilçesinde yaşanan tartışmada bir kişiyi öldürdüğü, iki kişiyi de yaraladığı iddia edilen polis memurunun yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya hakkında "kasten adam öldürme" suçlamasıyla müebbet, "kasten yaralama" suçundan 25 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık polis memuru İ.K, avukatı Tolga Yurdakul, ölen Emrah Barlak'ın annesi Gülpaşa Barlak, babası Nusrettin Barlak, avukatları Aykut Dikencik, Süphan Erkan, Nergiz Tuba Aslan ve Zeynel Kaya katıldı.

Emrah Barlak'ın ağabeyi müşteki sanık Erhan Barlak, iki gün önce "uyuşturucu bulundurma" iddiasıyla gözaltına alınıp, dün tutuklandığı için duruşmaya katılamadı.

Güvenlik önlemleri alınan duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Servet Demirkan, davaya geçici olarak geldiğini, iş yoğunluğu nedeniyle çok kapsamlı olan dosyanın esas hakkındaki mütalaasını inceleme zamanının olmadığını belirterek, dosyanın kendisine tevdi edilmesini, sanığın tutukluluk halinin devamını istedi.

Mahkeme Başkanı Faruk Çalışkan, her ne kadar önümüzdeki celse yeni bir mütalaa verilecekse de, tarafların avukatlarına mahkemeye yardımcı olmaları maksadıyla savunma yapabileceklerini kaydetti.

Avukat Aykut Dikencik ve Nergiz Tuba Aslan ise mütalaanın değişebileceğini, bu nedenle yeni verilecek mütalaayı beklemenin doğru olacağını söyleyerek, önümüzdeki celse savunma yapacaklarını ifade etti.

Sanık avukatı Yurdakul, delillerin toplandığını, sanığın 2 yılı aşkın süredir tutuklu olduğunu hatırlatarak tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşma öncesi basın açıklaması ve oturma eylemi

Öte yandan, duruşma öncesinde ölen Barlak'ın ailesi ile birlikte Baran Tursun Vakfı, Mazlumder, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

ÇHD'li avukatlardan Nergiz Tuba Aslan, Emrah Barlak'ın iki kardeşinin iki gün önce gözaltına alındığını, davada mağdur ve sanık sıfatıyla yer alan maktulün ağabeyi Erhan Barlak'ın dün akşam tutuklandığını, karar çıkması beklenen duruşma öncesinde gözaltına alınmaların "normal" karşılanamayacağını söyledi.

Olay

Karabağlar ilçesinde 12 Ağustos 2012'de meydana gelen olayda, Erhan Barlak yönetimindeki otomobil, park halindeki polis aracına çarpmış, yaşanan tartışmada polis memuru İ.K'nın ateş etmesi sonucu Emrah Barlak hayatını kaybetmiş, Erhan Barlak ve Faruk Karahan yaralanmıştı.

Sanık polis memuru İ.K. hakkında "kasten adam öldürme" suçundan müebbet ve "kasten yaralama" suçundan 25 yıl, polise karşı geldikleri iddia edilen Erhan Barlak ve Faruk Karahan hakkında ise 2 ile 9 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Karabağlar İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title