Haberler

İzmir'de Polis Teşkilatının Kuruluş Günü Kutlandı

Türk Polis Teşkilatı'nın 169'uncu kuruluş yıldönümü kutlamaları, İzmir'de de Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı, ardından geçit töreni yapıldı.

Türk Polis Teşkilatı'nın 169'uncu kuruluş yıldönümü kutlamaları, İzmir'de de Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı, ardından geçit töreni yapıldı.

İzmir'de, Türk Polis Teşkilatı'nın 169'uncu kuruluş yıldönümü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Törenler, saat 09.30'da, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Celal Uzunkaya, Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı. Emniyet müdürlüğünde görev yapan polis müdürleri ve memurlarının yanı sıra teftiş kurulunda görevli birinci sınıf emniyet müdürlerinin de hazır bulunduğu törende Uzunkaya, Anıt Şeref Defteri'ne, "Ülkemizin huzur ve güvenliğinin teminatı olan polis teşkilatı olarak, kuruluş yıldönümümüzde mesai arkadaşlarımla birlikte huzurunuzdayız. Bu ülkenin ortak değerleriyle beslenip büyüyen, halkımızın can ve mal emniyetini sağlama, ülkenin birlik ve bütünlüğünü koruma adına gerektiğinde en değerli varlıkları olan canlarını seve seve şiar edinen emniyet teşkilatı, bundan sonra da aynı inanç ve kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Toplumun güvenlik ihtiyaçlarıyla, anayasa ve hukukun dışına taşmayan özgürlük talipleri ekseninde, ne güvenlikten ne de özgürlüklerden ödün vermeden, birini diğerine öncelemeden, 'Güvenlik içinde özgürlüklerin korunduğu' hukukun üstünlüğünün rehber edinildiği, adil ve tarafsız görev anlayışı çizgisinden sapmadan toplumun her kesiminin sevgi, saygı, güven ve desteğini alarak halkla bütünleşmiş bir polis anlayışını yaratmak en büyük hedefimizdir. Emniyet teşkilatımız bu temel anlayış içerisinde, çözümün parçası olma adına pek çok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmekte AB standartlarına uyumda pek çok önemli aşamalar kaydetmekte, kısaca senin belirlediğin muasır medeniyetler hedeflerine adam adım yaklaşmaktadır" diye yazdı.

GEÇİT TÖRENİ YAPILDI

Kutlamalar kapsamında daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda resmi geçit töreni düzenlendi. Vali Mustafa Toprak'ın da katıldığı ikinci törende konuşan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, teşkilat olarak başarılı çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından törende emniyet müdürlüğünde görev yapan çevvik kuvvet, asayiş şube ve trafik denetleme şube müdürlüklerine bağlı polisler, motorize ekiplerle birlikte geçit törenine katıldı. Töreni izlemeye gelen vatandaşlar da, polislere sevgi gösterilerinde bulundu, onlara çiçek attı. Polis haftası kutlamaları, geçit töreniyle sona erdi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title