Haberler

İzmir'de, Polis Teşkilatı'nın 170'inci Kuruluş Yılı Kutlandı

Türk Polis Teşkilatı'nın 170'inci kuruluş yıldönümü, İzmir'de törenlerle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın 170'inci kuruluş yıldönümü, İzmir'de törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende konuşan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmirlilerin her şüphelerini polise bildirmelerini isteyip, kendilerine gelen her bilgiyi değerlendirme sözü verdi.

İzmir'deki kutlamalar, saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın çelenk bırakmasıyla başladı. İlk tören Uzunkaya'nın, anıt şeref defterini imzalamasıyla da sona erdi. Saat 10.00'da başlayan ikinci törenin adresi ise, yine Cumhuriyet Meydanı, oldu. Bu törene, üst düzey emniyet yetkililerinin yanı sıra, Vali Mustafa Toprak da katıldı.

İZMİRLİLER'DEN YARDIM İSTEDİ

Büyükşehir Belediyesi bandosunun çaldığı İstiklal marşı'nın okunmasının ardından törendeki tek konuşmayı yapmak üzere Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, kürsüye çıktı. İzmirlilerin her şüpheli durumu daha iyi hizmet vermeleri için kendilerine bildirmesini isteyen Uzunkaya, "Toplumların her alanda gelişim kalkınabilmesi için en temel unsurlardan birisi güvenliktir. İnsanların kendilerini güvende hissetmedikleri, korku ve endişe içindi yaşadıkları, iç barış ve huzurun olmadığı bir ülkede, ne demokrasiden ne de insan haklarından söz etmek mümkün değildir. Bunun yanında halk desteğini arkasına almayan kurumların da başarılı olması mümkün değildir" dedi.

Konuşmasında İzmir'deki suç oranlarıyla ilgili bilgiler de veren Celal Uzun kaya, "İlimizde işlenen suçların yüzde 80'i, şahsa ve mala karşı işlenen suçlandır. 2014 yılında bir önceli yıla göre mala karşı işlenen suçlarda yüzde 3, öldürme olaylarında yüzde 18, yaralama olaylarında yüzde 4 oranlarında azalma sağlanmıştır. Lütfen içinizdeki olumsuzlukları ve suça meyleden oluşumları anında bizlere bildirin. İhtiyaç duyduğunuz heran ve her yerde yanınızda olacağımızdan emin olunuz. Elbette kurumsal bir takım eksiklik ve yetersizliklerimizin olduğunu biliyoruz. Emniyet teşkilatımız sorunun çözümü adına pek çok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmektedir" dedi. Cemal Uzunkaya, polis eyleriyle annelere de sabırlarından dolayı ayrıca şükranlarını sunduğunu ifade etti.

POLİSLERDEN GEÇİT TÖRENİ

Törende daha sonra, İzmir'de görevli polisler ve polis okulu öğrencilerinin resmi geçit töreni yapıldı. Vali Mustafa Toprak ile Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, geçit töreninde ayakta durup tören birliklerini selamladı. Törende iki polis helikopteri de bir gösteri sundu. Geçit törenine katılan birçok polis yakını da ve özellikle çocuklarda büyük sevgi gösterilerinde bulundu. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Toprak İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title