Haberler

İzmir'de Polis Müdahalesinde 2 Kişi Hastanelik Oldu

Güncelleme:

İzmir'de Berkin Elvan için basın açıklamasına katılanlara polis müdahalesi sırasında 2 kişi, TOMA'dan sıkılan suyun şiddetiyle yere yuvarlandı.

İzmir'de Berkin Elvan için dün sendikaların Konak'taki basın açıklamasına katılanlara polis müdahalesi sırasında biyolog Semiha Usluduran ile emekli öğretmen Nihat Sefer, TOMA'dan sıkılan suyun şiddetiyle yere yuvarlandı. Usluduran ile Sefer'in yere düştükleri sırada kırılan kolları alçıya alındı ve hastanede tedavileri sürüyor.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Konak Meydanı'nda işçi ve memur sendikalarının yanı sıra vatandaşların da katılımıyla basın açıklaması yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP milletvekillerinin de destek verdiği basın açıklamasının ardından, katılımcıların Saat Kulesi önünde oturma eylemi yapmak istemesi üzerine polis müdahalesi geldi.

TOMA SUYU KOLLARINI KIRDI

Polisin, biber gazı atıp TOMA'lardan tazyikli su sıkması sonrasında bir çok kişi yere düştü, çeşitli yerlerinden yaralandı. Ancak hastaneye kaldırılan emekli öğretmen Nihat Sefer'in sağ kolunda, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde biyolog olan Semiha Usluduran'ın ise, sol kolunun omuz ile dirsek bölgesinde parçalı kırık olduğu belirlendi. Büyük acı yaşayan Usluduran ile Sefer ameliyat edildi, kolları alçıya alındı.

"O POLİSLERLE KONUŞMAK İSTİYORUM"

Hastanedeki tedavileri devam eden yaralılardan Nihat Sefer, "Biz kendimiz için değil ülkemizin geleceği için oradaydık. Ne bir uyarı ne bir ikaz. Hemen ve direkt olarak TOMA'lardan su sıktılar. Yani bu cana kasıt nedir anlamadım. Üstelik yıllarca süren sendika yöneticiliğimiz zamanında da bizleri tanıdıkları halde bunu yaptılar. Benim aklıma kasıttan başka bir ihtimal kalmıyor. Yoksa hiç neden yokken neden müdahale edilsin?" dedi.

"DEĞER MİYDİ?" SORUSU

Kolu iki yerinden kırılan Semiha Usluduran ise, iyileştikten sonra o TOMA'dan su sıkan polisi görmek istediğini söyledi. Usluduran, "O polise 'değer miydi?' diye soracağım. Bir kadın olarak beni yere düşürmesine, ardından da sürüklenmemi sağlayacak şekilde yine bana direkt su sıkmasına değer miydi diye soracağım" dedi.

"MÜCADELEMİZ ONLARIN DA ÇOCUKLARI İÇİN"

Polisin o an saldırıya geçmesi için ortada hiç bir taşkınlık olmadığını belirten Usluduran, "Gidip tepkimizi gösterdik ve dağılacaktık ama olmadı. Buna izin vermediler. Bu ülkenin geleceği karardığı zaman hepimiz gideceğiz. O polislerin de çocukları gidecek onları da kötü günler bekleyecek. Mücadelemiz onların da çocukları için" dedi.

Bu arada Semiha Usluduran ve Nihat Sefer, hastanede tedavilerinin tamamlanıp taburcu olmalarının ardından savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacaklarını da söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Kocaoğlu Berkin Elvan Konak İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500

Yorumlar (11)

Artçıcagdastas@hotmail.com:

Suyuna kuvvet tomaaaa :))

18
7
yanıtYanıtla
ABDULKADİRdarul-islam_@hotmail.com:

NE BASIN AÇIKLAMASI KARDEŞİM PROPAKANDA YAPANLARA DESENE. BUNLARA BİBER GAZI AZ BİLE HE SAKIN POLİSE KIZIP AKP DEN VAZGEÇMEYİN DOSTLAR BUNLARI ANCAK OTOGAZ DOĞALGAZ PAKLAR...

19
5
yanıtYanıtla
yilmutmutlu_3@hotmail.com:

bazen polislere acıyorum...RTE onları şamar oğlanı gibi perişan etti,hepsini yerlerinden etti...ama polisleri kendilerine hiçbirşey yapmayan,yürüyüşden başka amaçları olmayan insanlara,kadınlara ve hatta çocuklara su sıkmaları niye...bundan zevk mi alıyorlar...gençlerin amaçları aynı zamanda kendi çocukları içinde geçerli...su yada gaz sıkarak mı tatmin oluyorlar...

6
16
yanıtYanıtla
vatanseyrange1@hotmail.com:

adiler herşeyi kürtlere mal etmeyin ortalığı karıştıranlar şuan hep aleviler.o cenazeler camidenmi kalkıyor cemevindenmi adiler.

16
5
yanıtYanıtla
MARDİNLİkafkasliakay@hotmail.com:

helal olsun size polisler allah kolaylık versin......yaşasın tomalar...

12
7
yanıtYanıtla
yilmutmutlu_3@hotmail.com:

polisler halkla karşı karşıya getirilerek istenmeyen sınıf teşkil edilmeye çalışılıyor...her türlü sadistçe uygulamalara izin verilerek halkla polis birbirine düşman ediliyor....3-5 GÜN SONRADA POLİS TEŞKİLATI HALK TARAFINDAN İSTENMEZ DURUMA GELECEK...bu kimin işine gelir...AKP nin işine gelir...RTE nin işine gelir...polis lav edilir...RTE nin MİT ordusu devreye girer....

8
8
yanıtYanıtla
vur emrifikret_601121@hotmail.com:

mermi sıkmadığına dua etsin

6
4
yanıtYanıtla
SESSİZ ÇOĞUNLUKsfenks84@yahoo.com:

Sokaklara çıkıp milleti tahrik edin,sonra hem şahıs hem de kamu mallarını yağmalayın,sonra masum sivillerin ve görevli polislerin ölümüne sebep olun,sonra da polis sizi tebrik etsin ha! SIKIN ULA SUYU KAPSÜLÜ,ÖYLE SIKIN Kİ HAVADA 10 TAKLA ATSIN BU VATAN HAİNLERİ.BEN POLİS OLSAM KAFA GÖZ DALARDIM BU YAĞMACI VANDALLARA.

5
4
yanıtYanıtla
ALİali.esbaba57@hotmail.com:

BE KADIN SENİN NE İŞİN VAR ORADA.OTUR EVİNNDE KADINLIGINI BİLL.ÖYLE BİR YERE GİDEN HER KİŞİ ORDA OLACAKLARI KABUL ETMİŞTİRR.NEYMİŞ BİR DAGILACAKTIR FALAN FİLAN..ŞİMDİDE DEGERMİYDİ DİYR SORACAKMIŞ POLİSLEREE.DEGER TABİKİİ.NEDNE BİZE SU SIKILMIYOR BİBER GAZI ATILMIYORR..RAAHTLIKMI DEPİŞTİRDİ SİZİİ.AKLINIZI KULLANIN VE OYUNUN İÇİNDE OLMAKTAN ÇIKIN ARTIK.

2
2
yanıtYanıtla
TEKVANDOCUtekvando@hotmail.com:

Su ile savurma mı olur ey devletim? Bunlara kurşun sıkın, bu azgınlara.

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title