Haberler

İzmir'de Polis Haftası Etkinliklerinin Startı Çeşme'den

Türk Polis Teşkilatı’nın 169. kuruluş yıldönümü kutlamaları Çeşme'den start verdi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıldönümü kutlamaları Çeşme'den start verdi. Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Çeşme Boyalık Beach Hotel & Spa'da bir yemek düzenledi. Yemeğe başta İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve eşi, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan olmak üzere o anda görevli olmayan tüm ilçe emniyet mensupları eşleri ve çocukları katılırken, emekli olduktan sonra Çeşme'ye yerleşen çok sayıda polis ve eşleri de gecede hazır bulundu.

ÇEŞME'NİN DAHA GÜVENLİ BİR İLÇE OLMASI İÇİN ÖZVERİYLE ÇALIŞACAĞIZ

150-160 kişinin katılımı beklenirken 225 kişiyle gerçekleşen gecede günün anlam ve önemine istinaden kısa bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel, "169 yıldır fedakarca hizmet eden meslektaşlarımız gibi, bizler de Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli olarak ilçe halkının ve gelen turistlerin güvenlik beklentilerini daha üst seviyeye çıkarmak için çalışmaktayız. Yaklaşık bir ay kadar önce teslim aldığımız Çeşme'nin daha güvenli bir ilçe olması için mesai arkadaşlarımla birlikte özverili bir şekilde çalışacağımızdan hiçbir zaman endişe etmeyin. Bu duygularla tekrar bu güzel ve önemli gecemizi onurlandırdığınız ve bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum" diye konuştu.

Hakan Becel konuşmasının ardından ilçe emniyet müdürlüğünde 31 yıldır görev yapan en kıdemli personel Haydar Selçuk'a teşekkür plaketi ve başarı belgesi verdi.

KAYMAKAM BECEL: POLİS DEVLETİN VİTRİNİ

Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel de en kıdemli personel Haydar Selçuk'un eşi Fatma Selçuk'a teşekkür plaketi verdikten sonra yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"Hanımefendiye plaket verme görevi bana düştü. Ben de kaymakam olmanın yanı sıra bir polis eşi, polis ailesiyim. Dolayısıyla polis ailesi olmanın ne kadar meşakkatli, ne kadar zor bir görev olduğunu çok yakından biliyorum. Onun için Fatma Hanım'ın bu plaketi sonuna kadar hak ettiğinden eminim. Bizler bir kaymakam, bir hakim, bir savcı olarak yaptığımız görev dolayısıyla belki çoğu vatandaşla hiç görmüyoruz. Bizleri görmeden hayatlarını tamamlayabiliyorlar ama yaşamı boyunca bir polisle hiç karşılaşmamış kimse yoktur. Onun içindir ki devletin vitrini olarak görev yapan polislerimizdir. Onların vatandaşa tavrı, davranışı devletin de vatandaşına olan yaklaşımını ifade ediyor. Böylesine de önemli ve özel bir görevleri var. Hakikaten zor, meşakkatli bir görev. Gece, gündüzü olmayan bir görev. Kesinlikle de ailenin, eşin, çocuğun desteği olmadan yürütülebilecek bir meslek değil. Verdikleri destek nedeniyle burada bulunan bütün hanımefendileri tebrik ediyorum. Polis teşkilatımızın görevini güvenli bir şekilde yapması ve başarısı, aynı zamanda bizlerin de güvenli ve huzurlu yaşamamız anlamına geliyor. Çok şükür Çeşme güvenlik açısından ciddi problemleri olan bir ilçe değil. Elbette yapılması gereken, beldemizin daha da huzurlu bir kent olması bakımından yapılacak şeyler vardır ama sonuçta Çeşme huzurlu bir yerdir. O nedenle Emniyet Müdürü'müzün şahsında bütün polis teşkilatını tekrar kutluyor, kuruluş yıldönümlerini tebrik ediyorum."

UZUNKAYA: ÇEŞME, ASAYİŞ VE HUZUR YÖNÜNDEN OLDUKÇA İYİ DÜZEYDE

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya yerel bir dergiye verdiği özel demeçte, Çeşme'ye en son 23 yıl önce, İzmir'de görevliyken geldiğini ve tekrar Çeşme'de olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Becel'in daveti üzerine yemekli toplantıya katıldığını belirten Uzunkaya, "Polis Haftası sebebiyle arkadaşlarımızın buluştuğu böyle bir kaynaşma ortamında onlarla birlikte olmak için katıldım. Kaymakam Hanım ve diğer idare amirleriyle bu vesileyle görüştük. Çeşme İzmir'in seçkin, nadide yerlerinden birisi. Asayiş ve huzur yönünden de oldukça iyi düzeyde olan bir ilçemiz. İzmir'deki tüm polis sorumluluk bölgelerindeki ilçelerimize verdiğimiz önemi, aynı oranda Çeşme'ye de veriyoruz. Ayrıca yaz döneminde güvenlik tedbirlerine destek için merkezden personel takviyesiyle yapılıyor" dedi.

50 GÜNDÜR İKİNCİ DEFA MERKEZ DIŞINA ÇIKABİLDİM

Yaklaşık iki ay önce İzmir'e geldiğini, bugüne kadar dış ilçe olarak sadece Bergama ve Dikili'ye bir cenaze nedeniyle gittiğini ifade eden İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"İkinci kez bu akşam Çeşme'ye geldim, yani 50 gündür ikinci defa merkez dışına çıkabildim. Malum yerel seçimler nedeniyle yoğun bir trafik vardı. İzmir bizim açımızdan iş yoğunluğu da oldukça fazla olan bir şehir. Ama bunun ötesinde, daha önce görev yaptığım için hem Çeşme'yi, hem de tüm ilçelerini ve il dokusunu oldukça iyi bildiğim bir şehir. Sanırım yaz döneminde daha sık gelme imkanım olur. Çeşme'de yaşayan tüm vatandaşlarımızın daha güvenli, huzurlu olması için İl Emniyet Müdürü olarak ben, İlçe Emniyet Müdürü'müz, ilçe emniyet teşkilatımız ile diğer kurum ve kuruluşlarla elbirliği ve işbirliği içerisinde çaba ve gayret göstereceğiz. Ben bu vesileyle ve sizin aracılığınızla tüm Çeşme halkına esenlikler diliyor, selamlarımı iletiyorum."

HUZUR TOPLANTILARI DEVAM EDECEK

Polis Teşkilatı'nın 169. yılında Çeşme halkının polisin daha çok yanında yer almasını, polise her konuda yardımcı ve destek olmalarını, gördükleri olumsuzlukları hiç çekinmeden intikal ettirmelerini ve her zaman duyarlı vatandaş çizgisinde davranış göstermelerini özellikle beklediklerinin altını çizen Uzunkaya, "Çünkü Çeşme'nin hem kültürel, hem de sosyal yapısı buna oldukça müsait. Daha güzel bir Çeşme için emniyet olarak elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Geçtiğimiz günlerde ilde tüm ilçe ve merkez müdürlerimizle yaptığımız toplantıda, tüm ilçelerimizde her ay huzur toplantıları yapılması konusunda arkadaşlarımızı talimatlandırdık. Huzur toplantıları zaten var olan bir uygulama. Her vatandaşa ulaşıp, her kesimdeki insanın sorununu birebir kendi ağzından dinliyoruz. Çözüm üretme anlamında il genelindeki huzur toplantıları yoğun bir şekilde yapılacak. Zaten ilçelerimiz de bunların raporlarını düzenli olarak merkeze intikal ettiriyorlar" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İnci Sezer Becel Polis Haftası İzmir Çeşme Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title