Haberler

İzmir'de Pelikanlar İçin Ada Yapılacak

İzmir Kuş Cenneti'ne, dünyanın üçüncü büyük Flamingo Adası'nı kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Homa Dalyanı'na bir Pelikan Adası kurmaya hazırlanıyor.

İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) 2015 Yılı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda İzmir Kuş Cenneti'nde yeni türlerin varlığına dikkat çekilirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Flamingo Adası'nın ardından Homa Dalyanı'nda pelikanlar için de bir ada oluşturacağını söyledi.

TÜR SAYISI 292'YE ÇIKTI

İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) 2015 Yılı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. İzmir Kuş Cenneti'nde yürütülen çalışmalar ve son gelişmelerin aktarıldığı toplantıda, bölgede yeni türlerin varlığına dikkat çekildi. İZKUŞ Genel Kurulu'nda verilen bilgiye göre, küçük kuğu ve ağaç kamışçını türleri ilk kez Gediz Deltası-İzmir Kuş Cenneti'nde görüldü. Böylelikle İzmir Kuş Cenneti'nde tür sayısı 292'ye çıktı. Ayrıca, su kuşu türü olan gülen, sumru, bahri, ince gagalı martı, ispinoz da İzmir Kuş Cenneti'nde bu yıl ilk kez üredi. Türkiye'de yaşayan en büyük kartal türü olan akkuyruklu kartal da cennette görülmeye başlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZKUŞ'un ortaklaşa yaptığı Flamingo Adası'nda da bu yıl kuluçkaya yatan flamingolardan 7 binin üzerinde yavru dünyaya geldi. Böylelikle bölgedeki flamingo sayısı 30 bine ulaştı. Sumru ile Akdeniz martısı, Türkiye genelinde en çok İzmir Kuş Cenneti'nde kuluçkaya yattı. Türkiye'nin hiçbir yerinde üremeyen kuğuların sayısı 14'e ulaştı. Tüm bu olumlu gelişmelerin, alanın düzenli olarak izlenmesi, tatlı su verilmesi ve flamingo adasının yapılması gibi çalışmalarla yaşandığı bildirildi.

PELİKAN SAYISI ARTACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Kuş Cenneti'ni korumak, geliştirmek ve tanınırlığını artırmak için çok yoğun çaba harcadıklarını belirtti. Geçen Pazar 18 bin kişiyle günlük ziyaretçi rekoru kıran İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın Çiğli ve İzmir Kuş Cenneti bölgesinin tanınmasına önemli katkı koyduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, Homa Dalyanı'nda yürüttükleri projenin tamamlanmasıyla da İzmir Kuş Cenneti'nin başlı başına bir çekim merkezi olacağını söyledi. Başkan Kocaoğlu, Flamingo Adası'nın ardından Homa Dalyanı'nda pelikanlar için de bir ada oluşturacaklarını ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de flamingoların üreyebildikleri tek alan olarak kalan İzmir Kuş Cenneti'nde 2012 yılında Flamingo Adası kurdu. 6 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan adada 2014 yılında 7 bin üzerinde flamingo dünyaya geldi.

HOMA DALYANINDA ÇALIŞMA SÜRÜYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, giderek sığlaşan Homa Dalyanı'nı yeniden eski günlerine döndürmek ve balık üretimini artırmak için çalışma yürütüyor. Kanal açılarak derinleştirme çalışmaları yapılıyor, çıkan tarama malzemesi ile balıkların kaçmasına neden olan dalyanın kuzeyindeki duvarlar güçlendiriliyor. Yaklaşık 1 kilometrelik bölümde tamir çalışması yürüten İZSU, dalyanda çıkan tarama malzemesi ile kuşlar için adacıklar oluşturmayı hedefliyor. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilerinin de görüşleri alınarak başlatılacak çalışmalarda kuşların üreme dönemi gözetilecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aziz Kocaoğlu Çetin Emeç Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title