Haberler

İzmir'de Paralel Yapı ve PKK Operasyonu

İzmir polisi, iki operasyonda, paralel yapıya finansal destek sağladığı iddia edilen 22 şüpheliyi ve terör örgütü PKK üyesi 7 kişiyi gözaltına aldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabaha karşı paralel yapı ve PKK'ya yönelik operasyonun düğmesine bastı. Harekete geçen ekipler, il genelinde iki operasyon gerçekleştirdi. Paralel yapıya finansal destek sağladığı iddia edilen kişilere yönelik şafak baskınında, aralarında esnaf ve öğretmenlerin bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Tek tek evlerinden alınan şüpheliler, ifade için Çankaya'daki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

GÖZALTINA ALINANLARIN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Çankaya binasına getirilen 22 kişinin sorgulamalarına başlanacağı öğrenildi. Gözaltına alınan Aktif Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin avukatı İbrahim Çankaya, bilgi için emniyet binasına geldi. Emniyetten çıkışta açıklama yapan Avukat İbrahim Çankaya, operasyonun terör suçlarına bakan Cumhuriyet Savcısı Okan Bato'nun talimatıyla yapıldığını belirterek, "Müvekkillerim niçin burada olduklarının çok farkında değildir. Davet edilip ifadeleri alınmaları mümkünken sabah bir operasyonla yine maalesef böyle bir algı operasyonuyla karşı karşıyayız. Farklı mesleklerden insanlar var, örgüte finans sağlamakla suçlanıyorlar. Dayanak yok, dosyada delil yok, neticeyi hep birlikte göreceğiz. Müvekkillerimizle görüştük, hukuki zeminde ifade vereceğiz. Bu dosyanın boş olduğu görülecek, kamuoyu buna inşallah şahitlik edecek" dedi. Benzer operasyonları yaşadıklarını, insanların terörle suçlanması için önce bir örgütün olması gerektiğini kaydeden Çankaya, sözlerine şöyle devam etti: "Örgüt olmanın şartları malum, yasalarda belirtiliyor. Artık hukukun uygulanmadığını gördüğümüz için tanımını yapmaktan da bir fayda göremeyeceğimiz için yapmıyoruz. Örgüt olmak, şiddeti gerektirir, birlikteliği gerektirir. Ama maalesef bu insanlar içeride birbirlerini bile tanımıyor ama hepsi örgütle suçlanıyorlar."

BİZ Mİ TERÖRİSTİZ

Emniyete gelen gözaltına alınanların yakınları beklemeye başladı. Gözaltında bulunan Muzaffer Bodur'un eşi Ayşe Bodur, "Eşim Muzaffer Bodur Buca İmam Hatip Lisesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni. Eşim sabahın 6'sında kapıya gazete almak için çıktı. Meğer polisler kapıda bekliyorlarmış. Terör örgütü kurmaktan, örgüte yataklık etmekten gözaltına alındı. Benim eşim 33 yıldır devlet memuru. Onu herkes bilir, hiçbir yanlışı hatası yoktur. Kişi haklarında dikkatlidir, kimseyi üzmez. Terör örgütü kurmaktan içeriye alındı. Asıl teröristler dışarıda dolaşırken benim kocamı suçsuz yere içeri aldılar. Bizim dört evladımız var. Biri polis, biri öğretmen, ikisi üniversite öğrencisi. Biz mi teröristiz" dedi.

Gözaltına alınan Muzaffer Bodur'un kardeşi Birsen Tokgöz de, haksız yere ağabeyinin gözaltına alındığını söyledi.

PKK'YA OPERASYON

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, bölücü terör örgütü PKK'ya düzenlediği operasyonda aralarında 3 üniversite öğrencisi, 3'ü 18 yaşından küçük HDP İzmir İl yöneticisinin bulunduğu 7 kişiyi gözaltına alındı. Şüphelilerin kent genelinde otobüs ve ev yakmaları ile ilgili gözaltına alındığı ileri sürüldü.

İddiaya göre, gözaltına alınan 3 üniversite öğrencisinin örgüte eleman kazandırmak için çalıştığı öğrenildi. Şüphelilere yönelik operasyon sırasında iki evde çok sayıda molotofkokteyli ve benzin bidonları ele geçirildi. Şüpheliler ifadeleri için emniyetin Bozyaka binasında sorguya alındı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aktif Eğitim Sen İbrahim Çankaya Muzaffer Bodur İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title