Haberler

İzmir'de 'Paralel Yapı' Operasyonu! Bir Vali, 5 Eski Emniyet Müdürü Gözaltında

Güncelleme:

İzmir'deki Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na (POLSAN) ait tesisi Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) bağlı bir derneğe usülsüz şekilde kullandırttıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda bir merkez valisi ile 5 eski emniyet müdürü gözaltına alındı.

OPERASYON BAŞLATILDI

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan Sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun talimatıyla, "POLSAN bünyesindeki binanın, FETÖ/PDY'nin stratejisi ve amaçları doğrultusunda hareket ettiğine dair ciddi bulgulara ulaşılan İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneğine (İZDİM) usulsüz kiralandığı ve örgüte haksız kazanç sağlandığı" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında operasyon başlatıldı.

BİR MERKEZ VALİSİ 5 ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ GÖZALTINDA

İzmir Mali Suçlar ve Suç Gelirleriyle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin İzmir, Ankara, İstanbul ve Denizli'deki operasyonlarında merkez valisi Ahmet Pek, dönemin Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal ile 4 eski emniyet müdürü gözaltına alındı.

Farklı illerde gözaltına alınan şüphelilerin İzmir'e getirildikleri öğrenildi.

MARTTA OPERASYON BAŞLATILMIŞTI

"POLSAN bünyesindeki binanın, FETÖ/PDY'nin stratejisi ve amaçları doğrultusunda hareket ettiğine dair ciddi bulgulara ulaşılan İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneğine (İZDİM), örgüte haksız kazanç sağlanarak amacıyla usulsüz kiralandığı" iddiaları üzerine 31 Mart'ta operasyon başlatılmış, eski POLSAN Yönetim Kurulu Başkan Vekili emekli emniyet müdürü Oğuz Karakuş'un da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı.

"FETÖ/PDY üyesi ve yöneticisi olmak, örgütsel faaliyet yürütmek, terör örgütünün liderini övmek ve propagandasını yapmak, 17-25 Aralık darbe girişimini desteklemek, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya yönelik faaliyet yürütmek, delilleri karartmak, usulsüzlük yapmak" gibi suçlamalarla adliyeye sevk edilen zanlılardan, Oğuz Karakuş'un da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklanmıştı.

İZDİM'E YÖNELİK İDDİALAR

Merkez valisi Ahmet Pek'in Polis Sandığı Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde binanın değerinin altında ve usulüne aykırı İZDİM'e kiralandığı, derneğin FETÖ'nün uluslararası düzeyde faaliyet gösteren bir kurumu olduğu, geniş kesimlere hitap ederek hoşgörü vurgusu altında sempati topladığı ve böylelikle örgütün faaliyetlerini perdelediği, merkezde alenen örgüt propagandası yapıldığı, binanın mesken gibi gösterilerek otel olarak işletildiği, Meryem Ana Evi ve Selçuk ilçesini ziyaretine gelen ABD'den üst düzey kişiler ve yakınlarının burada konaklatıldığı ileri sürülmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Pek İstanbul İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (24)

GÖKTÜRKLER:

Temizleyin BU HAINLERI TEMIZLEYIN BU NANKÖRLERI BÜYÜK TÜRKIYE OLUCAS YASASIN GELICEKTEKI MUTLU GÜNLERE YASASIN ERDOGAN VE AKP

6
10
yanıtYanıtla
ERZURUMLU:

BURDA YAZIYORUM HİÇ KİMSE MERAK ETMESİN. ÜNİVERSİTEDEKİ YAPILARINA SIRA GELECEK. ALES, YDS, POLİSLİK, ANADOLU AÇIKÖĞRETİM SINAVLARINDA, HAKİMLİK MÜLAKATLARINDA, YÜKSEKLİSANS MÜLAKATLARINDA HEPSİNE DE SIRA GELECEK. İSTER YORDIMCI DOÇENT OLSUN, İSTER DOÇENT OLSUN İSTERSE PROFESÖR OLSUN SIRA SİZE GELECEK. BU YAZIMI GÖRÜYORLAR VE İÇİNDE BANA ÇOK KÜFÜR EDİYORLAR BUNU DA BİLİYORUM. AMA SIRA SİZE GELECEK.

8
5
yanıtYanıtla
ERZURUMLU:

BEN ANLAMADIM ÜNİVERSİTEDEKİ HOCALARI ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ VE YÜKSEK LİSANS YAPANLARI DA ALIN. ALES, YDS SORULARI ÇALARAK BİR SÜRÜ İNSANIN HAKKINA GASP ETTİLER. KİMSE BUNLARA ZERRE KADAR ÜZÜLMESİN. AMA ALES, YDS, POLİSLİK SORULARI ALANLAR ŞİMDİ SESİZ MODUNA GİRMİŞLER. ONLAR BİR ÖMÜR BOYU HARAM MAAŞ ALMAYA RAZILAR AMA ONLAR UNUTMASINLAR SIRA ONLARA DA GELİR. SAKALINI BIYIĞINI KESEREK KENDİNİ SAKMALAYA GEREK YOK. YA DA DERSHANELERİNDE İSİNLER DEĞİŞEREK SAKLANMAYA GEREK YOK. SIRA SİZE GELECEK.

10
2
yanıtYanıtla
komando osman:

akademisyenlerin salıverilmesi üniversitelerdeki pkklı sözde öğretim üye ve görevlilerine cesaret vermiştir. üniversiteler terörist eğitim yuvaları haline geldiğinden bu terör ve şehit haberleri KESİNLİKLE bitmeyecektir maalesef.

4
6
yanıtYanıtla
Gundi:

Ula osman iyiki senin gibi akıllılarimız var, yoksa vay halimize.

yanıt0
yanıt0
cin:

imkani olan yurtdisinda yasasin ülkenin durumu cok vahim heran ic savas cikabilir diktatörlüye gidiyoruz. Bize dost olan ülke kalmadi dis siyasetimiz cok kötü. Türistler gelmiyor bu sene turizmciler kan agliyor ama onlari duyan yok. basin, savcilar ve polisler tek taraf icin calisiyor basin özgürlügü yok. Atatürkü iftiralarla karalamak pesindeler onun ismini ve bize verdigi bayramlari silmek istiyorlar tarihi degistiriyorlar. Dis ülkelerde bizim hakkinda hic iyi konusmuyorlar.

4
1
yanıtYanıtla
Hoca:

Beraber yuruduler bu Yolarda Beraber. . . . . . . . . . . . .

5
0
yanıtYanıtla
MERT CAN:

BUNLARIN TÜMÜNÜ BİR SEFERDE TEMİZLEYİN ARTIK

1
3
yanıtYanıtla
halil:

yavas yavas temizlik basliyor.

3
1
yanıtYanıtla
gerçeği:

Aslında ilk türkiye de paralelciler ile birlikte yola çıkanların meclis dahil, yukarısı dahil hepsini kodese göndermicen. ortadan yok edeceksin.

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title