Haberler

İzmir'de Okul Otoparkının Yıkımını Veliler Engelledi

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bulunan bir ortaokulda otopark olarak kullanılan alanın Bayraklı Belediyesi ekiplerince yıkılmak istenmesine öğrenci velileri tepki gösterdi.

Bayraklı Fuat Edip Baksı Mahallesi'ndeki Sabiha Ahmet Tabak Ortaokulu otoparkının yıkılarak Bayraklı Belediyesi'nin yarın açılışını planladığı Bayraklı Belediyesi AŞ'ye ait kafeteryaya dahil edilmek istenmesi öğrenci velileri tarafından engellendi.

Okul Aile Birliği Başkanı Fidan Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hazine'ye ait yaklaşık 300 metrekarelik alanın 2004 yılında Karşıyaka Belediyesi tarafından Sabiha Ahmet Tabak Ortaokulu'nun girişi ve otoparkı olarak düzenlendiğini söyledi.

Bu alanın Bayraklı Belediyesi tarafından okulun elinden alınmak istendiğini ileri süren Acar, otoparkın Bayraklı Belediye şirketince işletilen ve yarın açılışı planlanan kafeteryaya dahil edilmek istendiğini, buna izin vermeyeceklerini dile getirdi.

"Kaymakamlığa bildirdik"

Bugün belediye çalışanlarının okula gelerek demir kapıyı sökmeye başladığını, yıkım çalışmalarına mani olduklarını ifade eden Acar, şöyle devam etti:

"Belediye yetkilileri hiçbir tebligat yapmadan bugün okulumuza yıkım için geldiler. Buradaki bütün veliler bu duruma karşı çıktı. Öğrencilerimiz için bu otopark alanı güvenli bir bölge. Okulumuzda özel eğitim gören engelli öğrencilerimiz de var. Bütün öğrencilerimiz buradan servislere biniyorlar. Biz yaklaşık 12 yıldır bu alanı otopark olarak kullanıyoruz. Okulumuzun tek giriş kapısı da burası. Bu alanın elimizden alınmasına ve yıkıma izin vermeyeceğiz. Konuyu Bayraklı Kaymakamlığına yazı ile bildirdik, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü de haberdar ettik."

Acar, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın okulun diğer yanındaki boş arazinin öğrenciler için spor alanı olarak düzenleneceğine dair söz verdiğini ancak çalışmaların yarıda bırakıldığını savunarak bunun da öğrenciler için hayati risk oluşturduğunu ileri sürdü.

Kaynak: AA / Güncel

Karşıyaka Bayraklı İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title