Haberler

İzmir'de Narkotim Göreve Başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün özellikle sokaktaki uyuşturucu satıcılarına yönelik kurduğu narkotimler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ankara'dan katıldığı 11 ildeki ortak törenle görevlerine başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün özellikle sokaktaki uyuşturucu satıcılarına yönelik kurduğu narkotimler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ankara'dan katıldığı 11 ildeki ortak törenle görevlerine başladı. Timlerin, okulların yanı sıra alışveriş merkezleri ile vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde görev yapacakları belirtildi.

Son yıllarda özellikle bonzai denilen sentetik uyuşturucuyu kullanan çok sayıda gencin hayatını kaybetmesinin ardından yıl içerisinde yapılan toplantılar sonrasında, uyuşturucuyla mücadele eylem planı hazırlandı. Bu plan çevçevesinde, en önemli projelerden birisi olan narkotim polis birimi, kuruldu. Narkotim eğitimlerini tamamlayan timler, sokaktaki görevlerine başladı. İzmir, İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 11 ilde, ilk aşamada hayata geçirilen proje için ortak tören düzenlendi. 11 ilde, ortak yayınla düzenlenen törenlerin İzmir bölümü ise Konak Meydanı'nda yapıldı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile emniyet yetkililerinin de katıldığı törende, narkotim polisleri hazır bulundu. Törenin İzmir bölümündeki ilk konuşmayı Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, yaptı.

VATANDAŞLAR İÇİN DOST, BARONLAR İÇİN KABUS OLACAĞIZ

Uyuşturucuya karşı önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Uzunkaya, satıcılara karşı yaptıkları operasyonlarla ilgili bilgi verdi. Uyuşturucuya karşı aralarına katılan yeni personelle, artık daha güçlü olduklarını söyleyen Uzunkaya, 'Narkotimler, okullarda, sokakta sağduyulu vatandaşlar için bir dost, kardeş, ağabey olacak. Ancak uyuşturucu baronları ve satıcıları için ise, birer kabus haline geleceklerdir. 13 bine yaklaşan personelimizle, toplumun tüm kesimleriyle, yakın işbirliği içerisinde olacağız. Suçluların önlenmesi için gayretle çalışıyoruz. Beden ve ruh sağlıklarını korumaya çalışıyoruz. Uyuşturucu maddelerini zararlarını, belirtilerini ve soruların olduğu 100 bin broşürü uzmanlara hazırlatıp vatandaşlara ulaştırdık. Sivil toplum örgütleri, okullar başta olmak üzere 40 bin kişiye bilgilendirmelerde bulunduk dedi.

Ayrıca mercek projesiyle okulları risk durumlarına göre gruplandırdıklarını ve buna göre de aldıkları önlemleri hayata geçirdiklerini anlatan Celal Uzunkaya, 'Bu okullardan riskli olanlar için ek önlemler aldık. Buralarda 600 personel görevlendirdik. Bunlar çeşitli yöntemlerle gözleyip, başta uyuşturucu satıcılarına yönelik olmak üzere önlemler aldı. 11 ay içerisinde 7 bin 877 planlı operasyonda, 2 bin 400 kilo esrar, 76 bin 500 uyuşturucu hap, 67 kilo bonzai, yaklaşık 100 kilo bonzai yapımında kullanılan sentetik madde ele geçirildi. Bu operasyonlarda da, toplam 10 bin 449 şüpheli yakalandı, bunlardan da 450'si tutuklandı diye konuştu.

Uzunkaya ayrıca, uyuşturucuyla mücadelede, vatandaşların da yardımcı olmalarını ve kendilerine şüpheli durumları bildirmelerini istedi.

Törende kürsüye çıkan Vali Mustafa Toprak ise, gençler için, kan emeci olan uyuşturucu satıcılarına karşı mücadelelerini, aralıksız sürdüreceklerini ifade etti. Toprak ayrıca, Çocuk Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇABATEM) kurulacağını, buralarda uyuşturucu batağına düşen çocuk ve gençlerin tedavilerinin yapılacağını söyledi.

VATANDAŞIN OLDUĞU YERDE OLACAKLAR

İzmir'de göreve başlayan 85 narkotim görevlisi, 20 araç ve 14 motosiklet ile görev yapacak. Narkotimler, riskli görülen bölgelerdeki okullar başta olmak üzere, alışveriş merkezleri, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde görev alacaklar. Ayrıca, yine vatandaşlardan uyuşturucuyla ilgili gelen hemen her ihbarı değerlendirip, sokak satıcılarına karşı etkin bir mücadele içerisine girecekler.

GÖREVE BAŞLADILAR

Ankara Polis Akademisi'ndeki ortak törene katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasının ardından, diğer illerde olduğu gibi İzmir'deki narkotimler de görev yerlerine Vali Mustafa Toprak ve Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya tarafından gönderildi. Bu arada, narkotik köpeklerinin gösterisinden ise, hem Ankara'da köpek gösterisi sunulması hem de Konak Meydanı'ndaki sokak köpeklerinin saldırmasından çekinilerek vazgeçildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Mustafa Toprak İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title