Haberler

İzmir'de Muharrem İftarı

İzmir'de, Evrensel Alevi Bektaşi Birliğinin Muharrem iftarında inanç önderleri bir araya geldi.

Çiğli Anemon Otelinde düzenlenen programa, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın yanı sıra papaz, rahip, müftü, Caferi dedeler, Alevi dedeleri ve Bektaşi babaları da katıldı.

Programda, semah gösterilerinin ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

İzmir Valisi Ayyıldız, burada yaptığı konuşmada, Hakkari'de şehit düşenlere rahmet dileyerek, "Bu millete yapılan her türlü kötülüğü, terörü, FETÖ'den tutun da PKK'ya kadar hepsini lanetliyoruz. Bu olaylara sebep olanlara da rabbim en kısa zamanda en güzel karşılığı verecektir." diye konuştu.

Nerede bir haksızlık varsa ona karşı bir duruş sergilenmesini Cenabıhaktan niyaz ettiğini dile getiren Ayyıldız, "Bu duruşu rabbim hepimize nasip eylesin. Tüm Muharrem orucu tutanların ibadetleri kabul olsun. Hep birlikte can olmayı, birlik ve beraber olmayı rabbim nasip eylesin. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun." dedi.

İzmir Müftüsü Ramazan Muslu ise Hakkari'de şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara da acil şifalar diledi.

Muharrem ayının ilahi bereket ve ihsanın bollaştığı bir ay olduğunu vurgulayan Muslu, aşure geleneğinin dayanışmanın, birlikteliğin, sevginin, bolluk ve bereketin simgesi olduğunu, bugün bu değerlerin her zamankinden daha fazla önem taşıdığını ifade etti.

Kerbela'nın tüm Müslümanların ortak hafızasında acı bir yer ettiğini anımsatan Muslu, "Ne yazık ki Müslümanlar yine Müslümanlar tarafından öldürülmektedir. Bu fitne ateşini ülkemize sokmak isteyen güçleri hep birlikte engellemeliyiz. Gün, farklılıklarımızı bir zenginlik görerek bir tarafa bırakıp, müştereklerimizi ortaya çıkarma günüdür." diye konuştu.

Çiğli Kaymakamı Yusuf Güler, muharrem ayıyla Hazreti Muhammed'in çok değerli torunu Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin anıldığını, günümüzde bu ayın birlik, beraberlik ve kardeşlik anlamı taşıdığını anımsattı.

Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Şahin de bugün Muharrem orucunun 8. günü olduğunu hatırlattı.

Şahin, farklı inanç önderlerini bir araya getirerek bu yemekte dünyaya barış ve kardeşlik mesajı vermek istediklerini belirterek, "Amacımız Kerbela'dan ayrışmak değil, Kerbela'dan dersler çıkarıp kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek. Ki bugünlerde bunlara çok ihtiyacımız var." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Muslu Hakkari Çiğli İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
title