Haberler

İzmir'de "Kuzey Kıbrıs Tanıtım Günleri"

KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Kuzey Kıbrıs'a 13 değişik ülkeden charter seferleriyle turist getirdiklerini belirterek, "Ambargo ve baskılara rağmen Kuzey Kıbrıs'ta şu anda yüzde 80-85 dolayında doluluk yaşamaktayız" dedi.

"2011 Türkiye'de Kuzey Kıbrıs Yılı" çerçevesinde İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen "Kuzey Kıbrıs Tanıtım Günleri" etkinliklerinin başlaması dolayısıyla yapılan törene katılan Bakan Üstel, konuşmasında, Kuzey Kıbrıs'ı bir kez daha anavatana tanıtmak için birtakım plan ve projelerle yola çıktıklarını söyledi.

Üstel, Akdeniz çanağının değerli bir adasında bulunan Kuzey Kıbrıs'ın lokomotif sektörünün turizm olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Turizmde karşılaştığımız ambargolar ve dünyanın uyguladığı izolasyonları kırmak için her platformda anavatanımızla birlikte mücadele etmekteyiz. Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği ile yaptığımız bazı çalışmalarla bugün Kıbrıs'a 13 değişik ülkeden charter seferleriyle turist getirmekteyiz. Bu yıl ilk defa izolasyonları kırdık ve birtakım ambargo ve baskılara rağmen Kuzey Kıbrıs'ta şu anda yüzde 80-85 dolayında doluluk yaşamaktayız. Bu bize onur ve gurur vermektedir. "

Türkiye'den daha çok insanı Kuzey Kıbrıs'a beklediklerini dile getiren Üstel, tatil programı yaparken Kuzey Kıbrıs'ın da dikkate alınması çağrısında bulundu.

İzmir Valisi Cahit Kıraç da Kuzey Kıbrıs'ın coğrafi konumuyla tanınırlığı arasında uyumsuzluk olduğunu ifade ederek, "Dünyanın her tarafından ilgi gören bir Kuzey Kıbrıs arzuluyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Sırrı Aydoğan da geçen yıl İzmir'i 12 bin Kuzey Kıbrıslı'nın ziyaret ettiğine işaret ederek, "Buna göre sadece İzmir'den yılda 150-200 bin kişinin de Kuzey Kıbrıs'a gitmesi gerekir. Önümüzdeki yıllar Kuzey Kıbrıs için daha iyi olacak. 2011 Kuzey Kıbrıs Yılı'nın amacına ulaşmasını diliyorum" diye konuştu.

Kıbrıs Türk halk dansları gösterisi ile SOS Müzik Grubu'nun konserinin yer aldığı etkinlikte, Kuzey Kıbrıs turizmini tanıtıcı katalog ve broşürler dağıtıldı, Kıbrıs Türk mutfağından örnekler sunuldu.

İkinci ve son gününde gösteri ve konserler devam edecek etkinlik, Kıbrıslı Türk sanatçı Eylem'in vereceği konserle sona erecek.

- İZMİR

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title