Haberler

İzmir'de Kuyumcu Soygunu Girişimi: 2 Yaralı

İzmir'n Bornova ilçesinde kuyumcuyu soymaya çalışan bir kişi, kendisine karşı koyan 2 çalışanı silahla yaralayarak kaçtı.

Alınan bilgiye göre, gasbettiği 35 NS 056 plakalı otomobil ile Çamdibi Burak Reis Caddesi'ndeki kuyumcuya giren ve henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, çalışanlardan vitrindeki altınları istedi.

Çalışanların karşı koymasa üzerine silahını çıkaran zanlı, çalışanlardan Ümit Cengiz ile Yaşar Ünal'ın ayağına ateş etti ve dükkandan bir şey almadan kaçtı.

Yaralılardan Ümit Cengiz, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne Yaşar Ünal ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan, olay yerine gelen İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, incelemelerde bulundu.

Uzunkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, henüz kimliğini belirleyemedikleri bir kişinin gasbettiği otomobil ile kuyumcuya geldiğini ve soygun girişiminde bulunduğunu kaydetti.

Çalışanların durumu önce şaka zannettiğini anlatan Uzunkaya, "Daha sonra bunun gerçek bir soygun girişimi olduğunu anlayınca karşı koyuyorlar. Karşı koyduklarında da bu kimliği belirsiz şahıs tarafından ayaklarından yaralanıyorlar. Şahıs dükkandan bir şey almadan olay yerinden kaçıyor. Yaralılarımızın sağlık durumları şu anda iyi. Kaçan zanlının arkada bıraktığı izler ve güvenlik kamerası görüntüleri var. Olay yeri inceleme ekiplerimiz bunları inceliyor. Kısa sürede içinde kimliğini belirleyeceğiz." dedi.

Soygun girişimi kamerada

Bu arada, kuyumcuyu soygun girişimi dükkanın güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde dükkana giren siyah montlu, bereli ve güneş gözlüklü zanlı, silahını çalışanlara doğrultuyor ve vitrindeki altınları istiyor. Şüpheli, bu sırada yanına yaklaşan çalışanlardan birine ateş edip, dükkandan kaçıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ege Üniversitesi Yaşar Ünal Tepecik Bornova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title