Haberler

İzmir' de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başladı

Deü Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Dr. Sırrı Aydoğan, İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, kurum ve kuruluşların müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Deü Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Dr. Sırrı Aydoğan, İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, kurum ve kuruluşların müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı. Balçova Yeşil Camii imam-hatibi Ahmet Yüksel, Kur'an-ı Kerim'den ayetler okudu. "Peygarmberimiz, Din ve Samimiyet" temalı programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Prof. Dr. Muslu, "Peygamber efendimizin doğumunun 1443'üncü yılını kutluyoruz. Bizim mensubu bulunduğumuz medeniyet samimiyet medeniyetidir. İhlas, fedakarlık, kardeşlik ve ihsan medeniyetidir. Kardeşi açken tok yatanı kendinden saymayan medeniyettir. Bizim medeniyetimizde ne aldatan korunur, ne de aldatılan. Bizim medeniyetimiz, rabbimizin karşısında bir ve eşittir. Bizim medeniyetimiz ahlaki ilkelerini Kur'an-ı Kerim'den alır. ve bu kitap insanların kandırılmasını da günah olarak telakki eder. Müminler, birbirleriyle hayırda yarışır. Hırs ve tutku bir meziyet değildir. İslam yalnızca bir takım ritüellerin yerine getirildiği bir din değildir. İslam ahlaktan bağımsız ele alınamaz. Samimiyetten uzak gönüllerin güzel sözlerle dolmasını beklemek beyhudedir. Dindarlığımızı bu anlamda gözden geçirerek benliğimizi yeniden inşaa etmeliyiz. Bizi birbirimize düşerecek her türlü duygudan uzak duralım. Gösteriş ve kibir duygusundan kalbimizi temizlemenin sırrı, dualarımızda gizlidir" dedi.

NEDEN BU KADAR POLİS VE AVUKAT VAR

Belediye Başkanvekili Aydoğan, Türkiye'nin yüzde 99'unun Müslüman olduğunu dile getirip, "Peki yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkenin kenti olan İzmir'de bugün binlerce polis, jandarma, savcı ve avukat çalışıyor. Bunu sorgulamamız lazım. Burada bir eksiklik var. Bu kadar müslüman olan bir ülkede, bu kadar çok polis, asker, savcı ve avukata gerek olmamalı" diye konuştu. Vali Toprak da günün anlamını belirten bir konuşma yaptı. Ardından müftülük tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Programın son bölümünde Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" konulu konferans verdi. İzmir'de Kutlu Doğum Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Toprak Ramazan Muslu Aydoğan İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title