Haberler

İzmir'de Kültür Sanat

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfınca (İKSEV) 24'üncüsü düzenlenen İzmir Avrupa Caz Festivali'nde bu hafta Alman müzik gurubu Masaa ile doğu batı sentezi yaşanacak.

Festival kapsamında sahne alacak grup dinleyenlere caz müzik yelpazesinde oryantal sesler ve Arap şiiriyle bütünleşen sıra dışı bir repertuar sunacak.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) küçük salonda bu akşam düzenlenecek konserde vokalde Rabih Lahoud, davulda Demian Kappenstein, trompette Marcus Rust ve piyanoda Clemens Pötzsch olacak.

Festival kapsamında, Artur Dutkiewicz Trio 11 Mart Cumartesi, Matthias Spillmann Mats- Up 14 Mart Salı, Sorin Zlat Quartet ise 15 Mart Çarşamba günü AASSM küçük salonda cazseverlerle buluşacak.

Kukla günleri tüm hızıyla devam ediyor

Bu yıl 11'incisi düzenlenen İzmir Uluslararası Kukla Günleri birbirinden renkli gösterilerini sunmaya devam ediyor.

Amerika'dan Almanya'ya, Fransa'dan Güney Kore'ye kadar 20 farklı ülkeden sanatçının katılımıyla renklenen festivalde, bu yıl 40 kukla tiyatrosu topluluğu 42 gösteriyi 45 kapalı ve açık gösteri mekanında sahneliyor.

19 Mart'a kadar sürecek festivalin detaylı programına "www.izmirkuklagunleri.com" internet adresinden ulaşılabilir.

Senfoni konserleri

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), mart ayı konserlerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel konser ile devam ediyor.

İtalyan şef Antonio Pirolli yönetiminde sahneye çıkacak orkestraya Rus keman sanatçısı Tatiana Samouil solist olarak eşlik edecek.

Konserde G. Rossini'nin "Wilhelm Tell Uvertür", S.Saens'in 3 Nolu keman konçertosu ve L.V.Beethoven'ın 7 Nolu senfonisi seslendirilecek. Konser, bu akşam AASSM'de verilecek.

İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi Oğuz Atay'ın "Oyunlarla Yaşayanlar" oyununu 14,15,16 martta seyirciyle buluşturacak.

Tiyatro, 10,11 martta da "Ermişler ya da Günahkarlar" oyununu tiyatro severlerin beğenisine sunacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi ise mart ayı programına Tolga Taviş'in Hekimoğlu operası ile başlayacak. Opera, 14, 16 martta Elhamra Sahnesi'nde sanat severlerle buluşacak.

Sergiler

Gülçin Günaydın'ın baskı resim sergisi 15 Mart'a kadar İzmir Resim Heykel Müzesi'nde ziyaret edilebilecek.

İzmir Fransız Kültür Merkezi, İtalyan Konsolosluğu iş birliğiyle, sanatçılar Francesco Rugi ve Silvia Quintanilla'nın "RGB: Fantastik Bir Yolculuk" sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sergi, 26 Mayıs tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ahmed Adnan Saygun İzmir Up Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title