Haberler

İzmir'de Kültür Sanat

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta "Lüküs Hayat" ve "Çocuklar için Öylesine Bir Dinleti"yi sahneleyecek.

Elhamra Sahnesi, sahne yönetmenliğini Haldun Dormen'in üstlendiği "Lüküs Hayat" operetine ev sahipliği yapacak.

Türk toplumunun batı ile yüzleşmesi ve bu çerçevede yaşanan komik durumları sahneye taşıyan operette küçük hırsızlıklarla geçinen Rıza ile Fıstık'ın, girdikleri zenginlere ait bir evde kendilerini kıyafet balosunda bulmalarıyla gelişen olaylar anlatıyor.

Ali Hoca ve Aytuğ Ülgen'in orkestra yönetmeni, Tayfun Çebi'nin dekoratör, Gülay Korkut'un kostüm kreatörü, Şebnem Şenel'in koreograf, Oktay Kanca'nın ışık dekoratörü olduğu iki perdelik operette Haldun Özörten, Teyfik Rodos, Nazlı Alptekin, Şeniz Çimen, Elif İpek Genek, Kaner Sümer, Hasan Alptekin, Seza Agun ve Çiğdem Tezişçi'nin de bulunduğu 39 oyuncu rol alıyor.

"Lüküs Hayat", bugün, yarın, cumartesi ve pazartesi sahnelenecek.

"Opera aryaları ile çocuklara operayı sevdirme" düşüncesinden yola çıkılarak tasarlanan "Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti" de pazartesi ve salı, aynı mekanda izlenebilir.

Piyanistler Nilay Genç Çebi ve Ilgın Kalın'ın dönüşümlü olarak görev aldığı müzikalde, Onur Amaç, Murat Duyan, Özlem Ateş Aksungur, Melisa Yenal, Zafer Rengin Baykal, Başak Karataş, Murat Direk, Tankut Eşber, Bekir Baytekin, Barış Yener, Nejat Şengün ve Esra Bengütaş rol alıyor. Müzikalin dekorları Kaan Güreşçi, kostümleri Aydan Çınar, ışık tasarımı ise Oktay Kanca tarafından hazırlandı.

İzmir Devlet Tiyatrosu

İzmir Devlet Tiyatrosu, "Akıl Defteri" adlı oyunun prömiyerini gerçekleştirecek, "Vişne Bahçesi" ve "Neşeli Kampçılar" oyunlarını sahneleyecek.

Jean-Claude Carriere'in yazdığı, Esen Özman'ın Türkçeye kazandırdığı oyunu, aynı zamanda rol alan iki oyuncudan biri olan Levent Ulukut yönetiyor.

Levent Ulukut'a sahnede Gülay Toprak'ın eşlik ettiği oyun, şu şekilde özetleniyor:

"Hayat tesadüflerle doludur. Bazen tesadüf sonucu hiç görmediğiniz bir arkadaşınızı görürsünüz, bazen de hayatınızı baştan aşağıya değiştirecek bir kadın gelir ve sizi bulur. Komik ve bir o kadar da şaşırtıcı olaylar, tiyatro sahnesinde izleyici ile buluşuyor. Aşk bu, sakın dalga geçmeyin, her an kapınızdan içeri giriverir."

Oyun, salı ve çarşamba Konak Sahnesi'nde izlenebilir.

Anton Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'un Türkçe'ye çevirdiği, Vladlen Alexandrov'un yönettiği "Vişne Bahçesi"nde, Ceyhan Gölçek, İbrahim Raci Öksüz, Hakan Özgömeç, Ekrem Kocaçal, Musa Zindan, Özlem Başkaya, Canan Erener Şen, Serkan Kunter, Yağmur Gören, Emrah Şenışık, Mesure Tahir, Ömer Polat ve Ümit Ufuk Tosun rol alıyor.

Değişen dünya düzeni karşısında, varlık alanlarını korumaya çalışan feodal kökenli aristokrat ailenin ve yakın çevresinin dağılma süreci ekseninde, Rusya'nın yüzyıl başındaki değişimini gözler önüne serdiği ifade edilen oyunun dekor tasarımı Savaş Çevirel'e, kostüm tasarımı Funda Çebi'ye, ışık tasarımı Osman Uzgören'e, Besteleri Cem İdiz'e, koreografisi Neslihan Öztürk'e, dramaturjisi Füsun Ataman Berke'ye ait.

Oyun, cumartesi gününe kadar seyircisiyle buluşacak.

Çocuk oyunu "Neşeli Kampçılar" ise pazar sahnelenecek.

Evin Kayran ve Nesrin Sütçü'nün yazdığı, Ümit Dikmen'in yönettiği oyunda, Ender Şeviker, Mina Yorulmaz, Derya Kara, Burak Özbaykuş, Muhittin Şimşek, Soner Akçay, Direncan Mansuroğlu, İsmail Başışık ve Atacan Öztekin rol alıyor.

Oyunun konusu, şöyle:

"Büyükbaba Neri, torunu ve onun arkadaşına, yaz kampı için söz vermiştir. Onları güzel orman kampına götürerek bu sözünü yerine getirir. Aynı kampa avcı olan Kuta ve Pata da gelir. Kampın beklenmeyen misafiri de vardır. İnsanların kötü davranışlarından dolayı yeryüzüne inen, ışığını kaybetmiş bir yıldız. Neri, Zizi ve Poko, yıldızın tekrar ışığına kavuşması için çabalar ve yıldız, pırıl pırıl parlayarak gökyüzüne döner."

İZDSO

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), yeni yıldaki konser programını Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yarın Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) vereceği konserle başlayacak.

Rengim Gökmen yönetimindeki, kemancı Tedi Papavrami solistliğindeki orkestra, konsere, Hasan Niyazi Tura'nın "Türk dansları" eseriyle başlayacak.

Konserde, Arnavut kemancı Tedi Niccolo Paganini'nin 1 numaralı keman konçertosu ile Georges Bizet'nin do majör senfonisi de seslendirilecek.

-Diğer etkinlikler

Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi, cumartesi İZDOB Nefesli Sazlar Beşlisi, pazartesi "Aryalardan Bir Demet" konserine ev sahipliği yapacak.

İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Erhan Parlat yönetiminde, Derya Gönüldaş ve Yavuz Karabulut solistliğinde Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) bugün konser verecek.

Sunshine Band, çarşamba aynı mekanda sahne alacak.

Sergiler

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneğinin (İFOD) "Ritim" adlı sergisi, 20 Ocak'a kadar Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde görülebilir.

Akın Kuşcan'ın deniz kabuklarından oluşturduğu materyallerin yer aldığı sergi, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde 15 Ocak'a kadar gezilebilir. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Haldun Dormen Nilay Genç İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title