Haberler

İZDOB Güldestan'ı Sahneleyecek

Güncelleme:

İzmir Devlet Opera ve Balesi, Güldestan adlı modern dans gösterisini, bugün, 23, 24 ve 26 Mayıs'ta yeniden sahneleyecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta, "Güldestan" adlı modern dans gösterisi, "Aida" operası ve "Geçmişten Günümüze" konseriyle izleyicilerinin karşısına çıkacak.

İZDOB, geçen yıl İzmir prömiyerini gerçekleştirdiği "Güldestan" adlı modern dans gösterisini, bugün, 23, 24 ve 26 Mayıs'ta yeniden sahneleyecek.

Mercan Dede'nin müziği eşliğinde, Beyhan Murphy'nin kurgu ve koreografisiyle sahnelenen eserin dekor tasarımı Işın Mumcu'ya, kostüm tasarımı İsmail Dede'ye ait.

Eserin içeriğinde kullanılan Evliya Çelebi ve Orhan Pamuk metinlerini, sinema ve tiyatro oyuncusu Halit Ergenç seslendiriyor. Gösteride yer alan çadıra yansıtılan Ara Güler fotoğrafları da oyuna destek öge olarak kullanılıyor.

Slavil Zdravkov Dimitrov yönetiminde ve Evin Atik rejisiyle sahnelenen operanın solo rollerini, Eylem Demirhan Duru, Evren Işık, Erdem Erdoğan, Caner Akın, Umut Tarık Akça, Teyfik Rodos, Sevinç Demirağ, Derya Kırcalı Gürlük, Anna Chubuchenko, Evrim Keskin, Alparslan Mater, Hasan Taş ve Kaner Sümer paylaşıyor.

Destanların çizgisel kurguyla anlatıldığının ifade edildiği "Güldestan"da, doğallıkla yapaylık, gül odaklı öyküyle sorgulanıyor.

İZDOB, 27 Mayıs'ta soprano Özlem Ateş Aksungur ve Melda Aygün, tenor Mertol Türkbay, bariton Murat Duyan ve Aşkın Metiner ile piyanist Burak Şatana solistliğinde, "Geçmişten Günümüze" konseri verecek.

28 Mayıs'ta ise 1860'da yeni yapılan Süveyş Kanalı'nın açılışını kutlamak için Verdi tarafından bestelenen "Aida" operasında, zengin dekoru ve kostümleriyle Firavunlar idaresinde bulunan Mısır, en görkemli şekliyle gösterilecek.

İZDOB etkinlikleri, Elhamra Sahnesi'nde saat 20.00'de başlıyor. "Güldestan"ın cumartesi günkü başlama saati ise 15.00.

-Sergiler

İzmir Sanat'ta, Turgut Pura Vakfının resim ve heykel atölyelerinde eğitim gören öğrencilerin eserleri, 26 Mayıs'a kadar, Handan Döleneken'in resim ve seramik sergisi ise 27 Mayıs'tan itibaren gezilebilir.

Çetin Emeç Sanat Galerisi, 10 Haziran'a kadar Dilek Himam, Elif Tekcan ve Jörn Fröhlich tarafından hazırlanan "Oyuncaklar, Aksesuarlar ve Kostümler, Steampunk, Retro Gelecek Sergisi"ne ev sahipliği yapacak.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde, Lüksemburg'un Ankara Büyükelçiliğince düzenlenen Jacques Schneider'in fotoğraflarından oluşan "Lüksemburg, Sevgili Ülkem" adlı sergi ile Moldova'nın Ankara Büyükelçiliğince Mihail Mungiu ve Eudochia Zavtur'un yağlıboya resimlerinden oluşan "İstanbul-Rüya Şehir" adlı sergi, 24 Mayıs'a kadar izlenime açık olacak.

Prof. Dr. Banu Çiçek Bilkay'ın el işi eserlerinden oluşan sergi, 30 Mayıs'a kadar Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde gezilebilir.

-İptaller

Soma'daki maden faciası nedeniyle bazı etkinlikler iptal edildi veya ertelendi.

Buna göre, İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının yarın akşamki "Bahar Konseri", iptal edildi.

Genco Arı Trio ile Orkestra Allegra'nın bu akşam gerçekleştirilmesi planlanan konserleri ile şef Yavuz Karabulut yönetimindeki Türk Sanat Müziği Korosu'nun 28 Mayıs'taki "Bahar Konseri" ise ileri tarihe ertelendi. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Evliya Çelebi Orhan Pamuk Mercan Dede İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title