Haberler

İzmir'de Koyun ve Keçiler Yürüyecek

4. İzmir Koyun Keçi Panayırı kapsamında, Seferihisar ilçesinde hayvan sahiplerinin yayla göçleri kortej yürüyüşüyle canlandırılacak.

İzmir Koyun Keçi Panayırı kapsamında, Seferihisar ilçesinde hayvan sahiplerinin yayla göçleri kortejle canlandırılacak.

Bu yıl 4.'sü gerçekleştirilecek olan İzmir Koyun Keçi Panayırı, 20-21 Eylül'de Seferihisar'da düzenlenecek. İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Seferihisar Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek panayır cumartesi günü kortej yürüyüşü ile başlayacak.

Protokol ile birlikte koyun, keçi sürüleri, çoban köpekleri ve atların da yürüyeceği kortejde, her bahar hayvan sahiplerinin gerçekleştirdikleri yayla göçleri canlandırılacak. Kortej, Seferihisar girişinden başlayıp etkinlik alanına kadar devam edecek.

İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, küçükbaş hayvan yetiştiricileri ve sektör temsilcilerinin 4. İzmir Koyun Keçi Panayırı'nda bir araya geleceğini belirterek tüm vatandaşları da etkinliğe davet etti.

Çocukların elinin artık toprağa, hayvana değmediğini, panayırda ailelerin eğlenceli zaman geçireceğini ifade eden Türer, "Çocuklar, gerçekleştirilecek yarışmada sahipleri tarafından geldikleri yörelere özgü şekilde süslenecek kuzuları yakından görüp tanıma fırsatı bulacak. Farklı etkinlikler ve yöreye özgü özel tadımlar ile hayvan sahiplerimiz tüm yılın yorgunluğunu üzerlerinden atacaklar" dedi.

-En güzel keçi ve koçlar seçilecek

İki gün sürecek etkinlikte, yetiştiriciler, sektördeki en son yenilikler ve teknolojik gelişmeleri uzman akademisyenlerin katılacağı paneller ile takip edecek. Panellerle kuzu besiciliğinde yeni seçenekler ve yüksek kazanç sağlamanın püf noktaları hakkında katılımcılar bilgilendirilecek.

Şampiyon Kuzular yarışması ile en güzel Saanen tekesi, en güzel Sakız Koç, en güzel teke ve en güzel koç yarışmaları düzenlenecek. Etkinlikte ayrıca halat çekme, çuval, kaşıkla yumurta taşıma ve yoğurt yeme yarışmaları yapılacak. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Seferihisar Eylül İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title