Haberler

İzmir'de Kosova Bağımsızlık Günü Resepsiyonu

İzmir Kosova Rumeli Derneği "Kosova Cumhuriyeti'nin 9. Bağımsızlık Yıldönümü" dolayısıyla resepsiyon düzenlediBuca ilçesinde bulunan Şirinyer düğün salonundaki resepsiyon saygı duruşu ile başlayıp Kosova ve Türk milli marşlarının söylenmesiyle devam etti.

İzmir Kosova Rumeli Derneği " Kosova Cumhuriyeti'nin 9. Bağımsızlık Yıldönümü" dolayısıyla resepsiyon düzenledi

Buca ilçesinde bulunan Şirinyer düğün salonundaki resepsiyon saygı duruşu ile başlayıp Kosova ve Türk milli marşlarının söylenmesiyle devam etti. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Kosova'nın Türkiye için çok önemli bir ülke olduğunu, sınırlar farklı bile olsa Türkiye ile Kosova'nın bir ve beraber olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Kosova'yı ilk tanıyan devletlerin başında geldiğini söyleyen Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Berki Dibek ise "Türkiye Kosova'nın her alanda kalkınmasına ve ilerlemesine büyük önem veriyor. İkili ticaret hacmimiz 2016 yılında 221 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamı yeterli görmüyoruz. Bu rakamı çok daha yukarı taşımaya kararlıyız." dedi.

Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı ve 24. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait ise Kosova Cumhuriyeti'nde bulunan FETÖ okullarının kapatılması gerektiğini savunarak şunları söyledi:

"Kosova Cumhurbaşkanı aralık ayında Cumhurbaşkanımızın misafiri olarak Türkiye'ye geldi. Külliyedeki yemekte ben de vardım.15 Temmuz'da Türkiye çok önemli bir süreçten geçti. Hala maalesef Kosova'da FETÖ okulları var. Orada FETÖ teröristleri ellerini kollarını sallayarak geziyorlar bu konuda Kosova Cumhurbaşkanımızın bir sözü var, 'bunlar derhal kaldırıp gönderilecek' diye. Bu sözü de bir an önce yerine getirmesini bekliyoruz."

Kosova Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Muharrem Toprak, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu'nun da katıldığı resepsiyon Bursa'dan gelen halk oyunları ekibinin gösterileriyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kosova Cumhuriyeti Şirinyer Rumeli İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi? Şampiyonlar Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu! 2024 Şampiyonlar Ligi yarı final eşleşmelerinde hangi takımlar eşleşti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title