Haberler

İzmir'de Kent İçi Toplu Ulaşımda Aksaklık

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir kent içindeki toplu ulaşımda yaşanan sıkıntının baş sorumlusunun İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir kent içindeki toplu ulaşımda yaşanan sıkıntının baş sorumlusunun İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi.

Delican, düzenlediği basın toplantısında, İzmir'de toplu taşıma faaliyetlerinde ücret toplama işlemlerini yapan Kent Kart AŞ'nin ihaleyi kaybettiğinin açıklandığını, 1 Haziran itibarıyla yeni şirkete üzerinden sistemin hayata geçmediğini, sabahın erken saatlerinden itibaren toplu taşıma araçlarını kullananların mağdur edildiğini anlattı.

Mağduriyetin halen sürdüğünü, belediye yönetiminin sorunun aşılamayacağını anlayınca tüm toplu taşıma araçlarına binişleri sınırsız hale getirdiğini, otobüslerin kapılarının açıldığını ifade eden Delican, büyükşehir belediyesinin ihale öncesinde gerekli önlemi alması gerektiğini vurguladı.

Sistem ve şirket değişikliklerinin olağan bir durum olduğunu ancak meselenin içinden çıkılamaz hale gelmesinin "iş bilmezlik ve beceriksizlik"ten kaynaklandığı iddiasında bulunan Delican, şöyle konuştu:

"Sayın Aziz Kocaoğlu'nun talimatı ile işi çözemeyeceklerini anlayan yönetim panik havasında sistemi işlevsiz bırakmıştır. Her fırsatta,  yasal olarak ücretsiz taşınması zorunlu olan engelli, yaşlı, şehit ve gazi yakınları ile kamu kurumlarında görev yapan personelin parasını ilgili bakanlıklardan talep eden Kocaoğlu, ulaşımda aksama nedeniyle yaşanan kamu zararını ödeyecek midir? Başkan, maddi zararı cebinden mi verecektir yoksa her zaman olduğu gibi meclis kararı ile yaptığı sermaye artışı yöntemiyle meselenin üstünü mü örtecektir?

Son olarak ihaleyi kaybettiği bildirilen Kent Kart AŞ'nin yaptığı açıklamaların da cevabının verilmesi gerekir. Şirketin yaptığı açıklamada yer alan (ESHOT iş bitirme referansı olmayan bu firmaya ihaleyi, KENTKART'ın teklif ettiği bedelin yüksek olması nedeniyle değil, İzmirli bayilerin paylarını yüksek belirlediğimiz için vermiştir) ifadeleri ne anlama gelmektedir?  Sayın Kocaoğlu bu durumu derhal açıklamalıdır. Ortada bir şaibe ve kargaşa hakimdir. Ne yazık ki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu süreci iyi yönetememiştir ve yine sınıfta kalmıştır."

Kaynak: AA / Yerel

Aziz Kocaoğlu Ak Parti Yerel Haberler

title