Haberler

İzmir'de Kene Paniği Boşa Çıktı

İzmir'de, Dokuz Eylül Üniversitesi kampüsü ve civarındaki konutlarda görülen ve 'kırmızı kene' olduğu sanılan böceklerin predatör akar olduğu anlaşıldı.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Dokuz Eylül Üniversitesi kampüsü ve civarındaki konutlarda görülen ve basına 'kırmızı kene' olarak yansıyan böceklerle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümündeki konu uzmanı meslektaşlarımız tarafından alınan örnekler incelenmiş ve bu küçük kırmızı canlıların kene değil predatör akar olduğu anlaşılmıştır" denildi.

ZARARLI DEĞİL FAYDALI

Yönetim kurulu adına açıklama yapan şube başkanı Ferdan Çiftçi, şu ifadelere yer verdi: "Bu tür avcı akar, sadece Dokuz Eylül Üniversitesi kampüsünde değil il genelinde ve daha önce de görülmüştür. Bunlar 1,2 milimetre boy, 0,6 milimetre en olmak üzere çok küçük tür olduğu için kolayca kene yavruları ile karıştırılabilir. Bu avcı akarın insanlara hiçbir etkisi yoktur. Bazı türleri polenlerle, bazı türleri başka küçük akar, böcek veya örümceklerle beslenir. Aç kaldıklarında kendi türlerinin bireyleriyle bile beslenebilirler. Kısacası zararlı değil, faydalı olarak adlandırılan gruba dahildirler. Çevreye gereksiz yere ilaç atılmaması önerilir." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ziraat Mühendisleri Odası Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title