Haberler

İzmir'de 'Kasaplar Meydanı Projesi'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Projenin Gerçekleşmesi İçin Engel Kalmadığını ve Yakında İhaleye Çıkacaklarını Söyledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın prestij projelerinden 'Buca Kasaplar Meydanı Projesi'nin gerçekleşmesi için engel olan 1310 metrekarelik Hazine arazisini satın aldıklarını, projenin gerçekleşmesi için engel kalmadığını ve yakında ihaleye çıkacaklarını söyledi.

Aziz Kocaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hazine arazisi nedeniyle projenin hayata geçirilemediğini, arazinin satın alınarak bu sorunun giderildiğini bildirdi. Buca'nın merkezinde kalan meydanda yapılacak düzenlemeyle otopark sorununun da çözüleceğini belirten Kocaoğlu, hem de güzel bir yaşam alanının kente kazandırılacağını ifade etti. Kamulaştırma için 2 milyon 773 bin lira ödendiğini açıklayan Kocaoğlu, 'Merhum Başkan Ahmet Piriştina'nın projesi olan Kasaplar Meydanı'nda bir problem kalmadı. Oradaki Hazine arazisinin tahsisi gerçekleşti. En kısa sürede projenin yapım ihalesini yapacağız' dedi.

- PROJE-

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan düzenleme kapsamında, Buca merkezinde bulunan bölgenin otopark ihtiyacını karşılayacak 170 araç kapasiteli iki katlı yer altı otoparkı inşa edilecek. Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanacak projeyle, yer altı otoparkının üst kısmı Bucalıların hoş vakit geçirebilecekleri bir mekan haline getirilecek. Platform şeklinde yapılacak meydan düzenlemesi kapsamında yeşil alanlar oluşturularak, oturma grupları yerleştirilecek. Gezinti yerleri, kafeterya ve heykel alanıyla Buca Kasaplar Meydanı, modern bir görünüm kazanacak.

Buca'da otopark ihtiyacının çözümü için Piriştina tarafından hazırlanan Kasaplar Meydanı Projesi, alandaki Hazine arazisinin tahsis sorunu yüzünden bir türlü hayata geçirilemedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, meydanda oluşturulacak yeşil alan düzenlemesi ve iki katlı yer altı otoparkı için kendi mülkiyetindeki 45 binanın yıkımını gerçekleştirdi. Meydandaki özel mülkiyetlerin kamulaştırması çalışmaları çerçevesinde 2005-2006 yıllarında toplam bin 912 metrekarelik alan ve 31 binanın kamulaştırması yapıldı, 1 milyon 41 bin lira bedel ödendi. Ancak proje alanında bulunan hazineye ait 1310 metrekarelik alanın tahsisi, aradan geçen 10 yıllık süreçte bir türlü yapılamayınca proje askıda kaldı. Büyükşehir Belediyesinin bu arsayı kendisine ait başka bir parselle takas önerisi de o süreçte Milli Emlak tarafından kabul görmedi.

(MED-MV-ARD) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title