Haberler

İzmir'de Kaçak Akaryakıt Şebekesine Operasyon

Güncelleme:

İzmir'in Çiğli ilçesinde mamul üretmek amacıyla akaryakıt ürünü ithal eden bir madeni yağ firmasının, bu ürünü kaçak akaryakıt olarak piyasaya sürdüğü iddia edildi.

Çiğli ilçesinde mamul üretmek amacıyla ithal ettikleri akaryakıt ürününü, kaçak akaryakıt olarak piyasaya sürdükleri iddia edilen madeni yağ firmasına operasyon düzenlendi.

Çiğli ilçesi Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir madeni yağ firmasının 6 milyon lira değerinde 2 bin 673 ton akaryakıt ürünü mamul üretmek üzere ithal etmesine karşılık 300 ile 500 lira elektrik faturası ödemesinden şüphelenen İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne bağlı ekipler çalışma başlattı. Ekipler yaptıkları araştırmada, firma yetkililerinin ithal edilen ürünü, 1-2 saatlik kısa bir sürede mamul hale getirilmiş gibi göstererek piyasaya sürdüklerini belirledi.

Firmanın ticari faaliyetlerini inceleyen ekipler, işlenip mamul haline getirilmesi gereken akaryakıtı piyasaya kaçak olarak sürdüğünü belirledikleri şebeke üyelerinin birden fazla paravan şirket kurduğunu belirledi. Firmanın satış yaptığı firmaların bağlantısını araştıran ekipler, firma ortaklarının akraba olduğunu, satılan ürünlerin sadece fatura üzerinde satıldığını, ürünlerin söz konusu iş yerlerine hiç gitmediğini, yapılan satışın izini kaybettirmek amacıyla firmalar arasında sahte faturalar düzenlendiği iddia edildi.

Firmanın satış yaptığı 760 ton ürünün en son  alıcısı olan Konya'daki bir firmanın da 6 ay önce kapanmış olması satışın kağıt üzerinde ve sahte olduğu iddialarını artırdığı öne sürüldü. Bazı kişilerin söz konusu firmadan mamul değil, baz yağ satın aldıklarını beyan etmeleri ve firmadan alışveriş yapan başka firma yetkililerinin de akaryakıt kaçakçılığı suçundan sabıkalarının bulunması üzerine operasyon düzenlendi.

Sevk edilen tankerden numune alındı

Yapılan kapsamlı çalışmanın ardından Çiğli ilçesindeki firmadan Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki başka bir firmaya mamul ürün götürmek üzere yola çıkan tanker durduruldu. Tankerden alınan numunelerin yapılan laboratuvar analizlerinde pas ve korozyon önleyici olarak sevk irsaliyesi çıkışı yapılan akaryakıt ürününün kaçak akaryakıt olarak değerlendirilen saf baz yağ olduğu tespit edildi.

Sanayi alanında kullanacağını taahhüt ederek ithal ettiği ürünleri, amacı dışında kaçak akaryakıt olarak piyasaya sürdükleri ve yatırılan teminatların gerin alınmasıyla devleti büyük vergi kaybına uğrattığı iddia edilen firma yetkilileri hakkında hazırlanan fezleke ile savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Firma yetkilisi ve bağlantılı çalıştıkları iddia edilenlerin de arasında olduğu A.S, A.İ, S.A, A.K, N.K, K.K, A.G, M.Ç, S.K. ve A.H. hakkında akaryakıt kaçakçılığı yaparak devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla dava açıldı.

Şüpheliler hakkında hazırlanan iddianamenin Karşıyaka Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildiği öğrenildi. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Mustafa Kemal Atatürk Çiğli İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title