Haberler

İzmir'de İzinsiz Gösteri Yapan 34 Kişi Serbest

İzmir'in Konak ve Bornova ilçesinde, izinsiz çadır kuran ve IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları sırasında ölen Bedrettin Akdeniz'i anmak isteyen ve polis tarafından gözaltına alınan 34 kişi serbest bırakıldı.

İzmir'de, dün öğle saatlerinde Konak meydanına gelen Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi 40 kişi, IŞİD'in Kobani (Ayn el Arap)'ye yönelik saldırıları sırasında ölen Bedrettin Akdeniz'i anmak için toplandı. Grup, burada anmak için çadır kurmak istedi. Geniş güvenlik önlemleri alan polis, gruba dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Polis, direnen grupta bulunan ve aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir milletvekili adayı Semra Uzunok'un da bulunduğu 30 kişiyi gözaltına aldı. Öte yandan Ege Üniversitesi yerleşkesi içine yürüyüp basın açıklaması yapmak isteyen gruptan 4 kişi de gözaltına alındı. İki izinsiz gösteride gözaltına alınanların tamamı emniyetteki işlemlerin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bornova Kobani Konak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title