Haberler

İzmir'de İki Eş Başkanlı Nevruz Kutlaması

İzmir'in Buca İlçesi'ndeki alanda, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve birleşenleri tarafından düzenlenen nevruz kutlamaları yoğun ilgi gördü.

İzmir'in Buca İlçesi'ndeki alanda, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve birleşenleri tarafından düzenlenen nevruz kutlamaları yoğun ilgi gördü. HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirirken, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter yasağıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenip "Twitter'a bişey yapamazsın da mwitterı bilmiyorum" diye konuştu.

Buca İlçesi'nde daha önceki nevruz kutlamalarının yapıldığı alan bugün de binlerce kişinin akınına uğradı, alanda sık sık terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan lehinde sloganlar atıldı. Kürtçe şarkılarla coşan kalabalık, ellerinde Öcalan posterleri de taşıdı.

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da bozkurt işareti yaptığını söyleyen Tuncel, "Kılıçdaroğlu Dersim'de 'Barış süreci kimsenin tekelinde değil. Biz iktidara gelirsek Kürt sorununu çözeceğiz' dedi ama aynı Kılıçdaroğlu Ankara'ya gitti kurt işareti yaptı, şaştı. Demek ki Dersimliliği Dersim sınırlarına kadardı" dedi. Devrimciliğin kolay olmadığını belirten Tuncel, "Bedel ödemeyi gerektirir. Devrimciler işkence tezgahlarında asla onurlarından vazgeçmediler. Sen bir de "Dersimliyim' diyorsun. Dön bir de Sakine Cansız'a bak, nasıl da onuru için direndi" diye konuştu.

"TWİTTER'A BİŞEY YAPAMAZSIN"

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da yaptığı konuşmada, "Dün Amed'den milyonların özgürlük selamını İzmir'de sizlerle buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Bizler bu seçimlerde iyi sonuç elde etmek için HDP dışında tek bir oyun başka bir partiye gitmemesi için çalışacağız. HDP'nin İzmir genelinde büyükşehir ve ilçelerinde tarihte aldığımız en yüksek oyu almak için uğraşacağız. Bizler hiçbir parti ile ittifak yapmadık, yapmıyoruz" diye konuştu.

Kendilerinin dışındaki partilerin adaylarının yol, kaldırım ve kanal gibi projelerden söz ettiğini söyleyen Demirtaş, "Biz kentimizi de kendimizi de kendimiz yönetecek şekilde demokrasi ve barış inşa edeceğiz. Ama bunların hiçbirinin barış projesi yok. İzmir'de adaylarına bakın, bu şehirde yaşayan bütün kimliklerin inançların farklı kesimlerin asla adı geçmez. Varsa yoksa burada Alevi'ye Kürt'e İzmir'i nasıl dar ederim diyorlar" dedi.

Demirtaş, İzmir'in de İzmir'de yaşayan herkesin olduğunu belirterek, "İzmir kimsenin babasının tapulu mal değildir. Provokasyonlara gelmeyin. Kanmayın ama seçimde de oyunuza sahip çıkın. Elbette genel seçimlere kadar hedefimiz İzmir'de en az 3 HDP'li vekil çıkarmak olmalı. Bunun için gücümüz var" diye konuştu.

"SAVAŞA ALDANMAYIN"

Cemaat ile hükümet arasındaki gerginliğe de vurgu yapan Demirtaş, "Bunların arasındaki kavgaya, savaşa aldanmayın. Yarın birleşirler. Menfaatleri, çıkarları gereği seçimden sonra bir araya gelirler. 12 yıl zaten birlikte iş yapmadılar mı?" dedi.

Demirtaş, seçimlerde ana muhalefet partisi haline gelmek istediklerini belirtirken de "Bir sonraki seçimde inşallah Ankara'da artık hükümette HDP olacak. Artık Türkiye'yi HDP yönetecek" diye konuştu. Demirtaş, twitter'in kapatılmasıyla ilgili eleştirilerini de şöyle sürdürdü:

"Başbakan öylesine panik halinde ki öylesine büyük bir korkuya kapılmış ki 'Twitter'ın, Mwitter'in kökünü kazıyacağım. Kapatacağım' diyor. Twitter'a bişey yapamazsın da mwitterı bilmiyorum. Sen ancak mwitter'i kapatabilirsin, gücün mwitter'e yeter. Onu engelleyecek teknolojiyi sen bulamazsın, seni kandırıyorlar. Bilgisayarları kapatsan seçimlere kadar elektrikleri kessen insanların birbiriyle konuşmasını bile yasaklasan, misafirliklere gidip geliş yasak desen, kahvelerde oturulmayacak desen ne yaparsan yap zulmünü örtemeyeceksin. İnsanlar gözleriyle senin zulmünü yolsuzluklarını anlatacaklar. Korkunun ecele faydası yok."

Başbakan Erdoğan'ın 12 yıldır yaptığı yanlışları nedeniyle özür dilemesi gerektiğini belirten Selahattin Demirtaş, "Çıkıp halkın karşısına 'Ey Türkiye halkı biz 12 yıldır yanlış yaptık. Cemaatle el ele verip suçlar işledik ihaleler kaptık. O ceketinin cebini doldurdu. Biz ayakkabı kutusunu doldurduk. Hep beraber çaldık çırptık hoca da ben de suçluyum' diyeceksin. Bundan başka doğru yol yok. Özür dileyeceksin halktan. Halk sizi affeder mi bilmiyoruz. Ama Türkiye'yi kurtarmanın tek yolu budur" diye konuştu.

Selahattin Demirtaş, sahneye elinde Abdullah Öcalan'ın fotoğrafıyla çıkan bir çocuğu yanına aldıktan sonra, "Bu fotoğrafı Adalet Bakanlığı İmralı'da çekip gönderdi. Apo'nun fotoğrafını taşıyıp yüzünü kapatan gençlere sesleniyorum. Bu fotoğraf artık yasak değil" dedi.

Nevruz kutlaması konserin ardından sona erdi.

( - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş İzmir Buca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title