Haberler

İzmir'de Huzurevindeki Yangın

Yangının elektrik tesisatındaki kısa devreden kaynaklandığı belirlendi İş yeri sahibi ve 2 huzurevi çalışanının ifadesi alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, 2 kişinin yaşamını yitirdiği huzurevindeki yangınla ilgili incelemelerini tamamladı. Yangının "elektrik kontağından" çıktığının tespit edildiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında ise iş yeri sahibi ve 2 çalışanı şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Evka-2 semtindeki özel huzurevi ve yaşlı bakım hizmeti verilen 3 katlı binada 12 Nisan'da çıkan yangınla ilgili, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kimlik Tespit ve Olay Yeri İnceleme ekipleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın ekipleri ön incelemeyi tamamladı.

Belediye ekipleri, huzurevi olarak hizmet verilen binalarda "yangın raporu" alınması gerektiğini, işletmenin bu ruhsatının bulunup bulunmadığının araştırıldığını kaydetti. Bir süre önce el değiştirdiği belirlenen söz konusu işletmenin, yakın zamanda "yangın tedbirlerine yönelik denetim" için itfaiyeye başvurmadığı ifade edildi.

İtfaiye ekipleri, resmi işletmelerin her yıl, özel işletmelerin ise el değiştirme, tadilat gibi durumlarda, iş yeri sahibinin isteği doğrultusunda denetlendiği bildirdi.

Evka-2 semtinde 2 huzurevi sakininin hayatını kaybettiği 3 katlı binada çıkan yangın, itfaiye raporlarına "elektrik kısa devre" olarak kaydedildi.

İş yeri sahibi şüpheli sıfatıyla ifade verdi

Öte yandan, iki kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili adli soruşturma da sürüyor. Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan iş yeri sahibi M.Ç ve 2 çalışanı şüpheli sıfatıyla ifadeleri alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Çiğli ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinin, olay tutanakları ile birlikte alınan ifadeleri savcılığa gönderdiği bildirildi.

-Hayati tehlike söz konusu değil

Olay günü yangın sırasında hastaneye kaldırılan huzurevi sakinlerinden hiçbirini hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenildi.

İzmir Sağlık Müdürlüğü yetkilileri AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay gecesi 112 ambulanslarının yangın çıkan huzurevine kısa sürede gittiğini, yaralıları İzmir'in değişik hastanelerine ulaştırdıklarını belirtti.

Olay sırasında 2 huzurevi sakininin yaşamını yitirdiğini kaydeden yetkililer, çok sayıda yaralının ilk gece taburcu edildiğini, kalan yaralıların da hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.

Olay

Çiğli ilçesi Evka-2 semtinde 13 Nisan gecesi 27 kişinin kaldığı özel huzurevi ve yaşlı bakım hizmeti verilen 3 katlı binada çıkan yangında bakıma muhtaç 91 yaşındaki Tahsin Erten ve yine aynı yaştaki Ali Bereket hayatını kaybetmişti. Yaralanan diğer 15 kişi ise Karşıyaka Devlet Hastanesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Kent Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Dumandan etkilenen 10 kişi ise tedavilerinin ardından çeşitli huzurevlerine yerleştirilmişti.

Bereket ve Erten'in otopsisinde, vücutlarındaki yanıkların ve ciğerlerinde toplanan karbonmonoksidin ölümlerine neden olduğu belirlenmişti. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Karşıyaka Çiğli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title