Haberler

HDP'nin Kadın Adayları İzmir İçin İddialı Konuştu

Güncelleme:

1 Kasım seçimleri için İzmir'de her iki seçim bölgesinde de seçime girecek olan HDP'nin kadın adayları düzenlenen basın toplantısıyla kendilerini tanıttılar.

HDP'nin İzmir'deki kadın adayları 1 Kasım seçimleri hazırlıklarına iddialı başladı. Kadın adayları tanıtan HDP İl Eş Başkanı Dilek Aykan, "1 Kasım'a kadın emeğiyle, demokrasi ve barışa olan inançla yürüyeceğiz. 2 Kasım'da Türkiye bir bayram havasına geçecek. Süreç barış ve kardeşlik olacak." dedi. 1'inci Bölge 2'nci sıra adayı Mülkiye Birtane de, "Bölgede oy kullandırmamaya çalışıyorlar ama metropollerde oylar bize gelecek." diye konuştu.

KENDİLERİNİ TANITTILAR

HDP'nin İzmir'de her iki seçim bölgesinde 1 Kasım Seçimleri'nde yarışa giren 11 kadın adayından 6'sı sivil toplum örgütleri ve basına kendilerini tanıttı. Toplantıda konuşan HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan, 7 Haziran seçim sürecinde olduğu gibi 1 Kasım seçim sürecinde da HDP'de kadın emeğinin ön plana çıkacağını söyledi.

"SÜREÇ BARIŞ VE KARDEŞLİK OLACAK"

7 Haziran'da halkların birlikteliği ve HDP'ye olan barış inancıyla ciddi bir zafer kazandıklarını, barajı aşmalarına karşın AKP ve saray kökenli ciddi engellemelerle karşılaştıklarını belirten Aykan şunları söyledi: "2013 Nevroz manifestosuyla başlayan yok sayma, Dolmabahçe mutabakatı da AKP ve Saray tarafından reddedilmesiyle devam eden süreç, 7 Haziran sonuçlarından sonra seçim tekrarıyla önümüze çıktı. 1 Kasım'da kadın emeğiyle, demokrasi ve barışa olan inançla yürüyeceğiz. Barış ve demokrasiyle taçlandıracağımız yeni süreç 1 Kasım'da başlayacak. 2 Kasım'dan sonra Türkiye bir bayram havasına geçecek. Süreç barış ve kardeşlik olacak."

Toplantıya HDP'nin İzmir'deki her iki bölgedeki 11 kadın adayından altısı katıldı. Adaylar tek tek kendilerini, sivil toplum örgütleri ve basına tanıttı. HDP İzmir 1. Bölge 2. Sıra milletvekili adayı HDP Parti Meclisi üyesi eski milletvekili Mülkiye Birtane, 2011 yılında Kars'tan milletvekili seçildiğini hatırlatarak ülkenin barış ve kardeşliği, bütünlüğü için her yerde partinin verdiği görevi layıkıyla yerine getirme adına İzmir'den aday olduğunu söyledi.

"METROPOLLERDE OYLAR BİZE GELECEK"

Bölgede sandıkların taşınmak istendiğini ancak her ne hikmetse YSK'nın izin vermediğini hatırlatan Mülkiye Birtane "Bölgede oy oranının düşüşünü sağlamak istiyorlar. Ama en büyük oy metropollerde bize gelecek, oradaki açığı kapatacağız." dedi.

Daha sonra İzmir 1'inci Bölge 4'üncü sıra adayı Boşnak kökenli Semra Uzunok, 6'ncı sıra adayı Derya Özgür, 8'inci sıra adayı Latife Canan Kaplan, 2'nci Bölge 2'nci sıra adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit, 6'ncı sıra adayı tiyatro sanatçısı Nazlı Masatçı da kendisini tanıttı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mülkiye Birtane Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (77)

helal biji hdp:

Asillerin partisi

18
25
yanıtYanıtla
INADINA BARIŞ INADINA HDPMobil-IOS:

Allah'ın izniyle yüzde 20oy alıp faşistleri perişan edeceğiz bu Kürt halkına yapılan zulmün hesabını soracağız

15
25
yanıtYanıtla
Atilla:

İşte demokrasinin yuzyılın kadınları , bir erkek olarak saygıyla önünüzde eğiliyorum , Başarılar bayanlar

16
21
yanıtYanıtla
t-wayneMobil-ANDROID:

ulan bi hdp lininde eli yüzü düzgün olsn CENAB-I ALLAH görüyor işte.

31
4
yanıtYanıtla
Selami:

yazık bunların kocalarina, , varsa tabii. Bunları alan erkeklerde ne çirkin olmalı.

26
8
yanıtYanıtla
...:

izmirde yaşayan krolardan alın alacağınızı ve çenenizi kapatın, güzel izmir''i kirletmeyin. . .

20
13
yanıtYanıtla
Dİk Başlar:

ermeni kaşarının kilosu kaç para bilen var mı ???? Gavur parasıyla 5 para eder mi acaba ?

25
7
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Kadın olsun erkek olsun hiçbir HDPKK''lıya fırsat verme rabbim.

28
3
yanıtYanıtla
İzmirli KürtMobil-IOS:

Bir Kürt olarak 7 Haziran'da hdp ye oy verdim 1 kasımda izmirde cinaliye yani AKP'ye verecem

26
3
yanıtYanıtla
Sizi seveni nahletliyoruzMobil-ANDROID:

Size oy veren nahletliyoruz

24
4
yanıtYanıtla
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title