Haberler

İzmir'de Hakemlerin Dövdüğü Tekvandocu: "Başkanı Suçladım Burnumu Kırdılar"

Türkiye ümitler Tekvando Şampiyonası'nın yapıldığı salonda bir grup hakemin dövmesi sonucu burnu kırılan İzmirli milli tekvandocu Soner Pınarcık, olayın arka planında Federasyon Başkanı Metin Şahin hakkında yaptığı suç duyurusunun olduğunu iddia etti.

Türkiye ümitler Tekvando Şampiyonası'nın yapıldığı salonda bir grup hakemin dövmesi sonucu burnu kırılan İzmirli milli tekvandocu Soner Pınarcık, olayın arka planında Federasyon Başkanı Metin Şahin hakkında yaptığı suç duyurusunun olduğunu iddia etti.

Geçen yıl bir grup antrenör ve tekvandocuyla birlikte basın toplantısı düzenleyerek, Başkan Şahin'i milli takıma rüşvet karşılığı sporcu almakla suçladığını hatırlatan Soner Pınarcık, "O günden beri beni mimlediler. Saldırının bu yüzden gerçekleştiğine inanıyorum" dedi. İzmir'de 2-6 Ağustos'ta düzenlenen şampiyonanın son gününde yaşanan olayı da anlatan milli sporcu, DHA'ya (Doğan Haber Ajansı) yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ben müsabakaları tribünden izliyordum. Saha içinde antrenörlerle hakemler arasında yaşanan tartışma, bir anda kavgaya dönüştü. İstanbul Bahçelievler Belediyespor Kulübü antrenörü Mithat Aytan ve yardımcı antrenör İbrahim Öztüfek, 7-8 hakem tarafından dövülmeye başladı. Ben de arkadaşım olan İbrahim Öztüfek'i yerden görünce kavgayı ayırmak için tribünden sahaya girdim. Hakemler bu kez benim üstüme saldırdı. Ne olduğunu anlayamadan darp edildim. Tekvando Federasyonu ile Merkez Hakem Kurulu'ndan şikayetçiyim. Gözümde morluklar ve burnumda kırık var."

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin'in federasyonun resmi sitesinde yaptığı, "Soner Pınarcık denilen şahıs maç sırasında sahaya girip, provokasyon yapmıştır" iddialarını da yanıtlayan milli tekvandocu, "Ben olayları yatıştırmak için sahaya girdim. Hiçbir kimseyi provoke etmedim. Federasyon önce hakemlerine düzgün eğitim versin" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Şahin Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title