Haberler

İzmir'de Güreş Heyecanı

Türk güreşinin efsane isimleri Mahmut Atalay ve Yaşar Erkan'ın anısına bu yıl 19'uncu kez düzenlenen Uluslararası Mahmut Atalay ve Yaşar Erkan Güreş Turnuvası, İzmir'de başladı.

Türk güreşinin efsane isimleri Mahmut Atalay ve Yaşar Erkan'ın anısına bu yıl 19'uncu kez düzenlenen Uluslararası Mahmut Atalay ve Yaşar Erkan Güreş Turnuvası, İzmir'de başladı.

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) tarafından Halkapınar Spor Salonu'nda organize edilen turnuvaya 6 ülkeden yaklaşık 450 sporcu katıldı. Türkiye'nin yanı sıra Gürcistan, Macaristan, Kazakistan, Romanya ve Sırbistan yıldız milli takımlarının yer aldığı şampiyonanın ilk gününde erkekler serbest stilde 52, erkekler grekoromende 43, kadınlar serbestte ise 39 olmak üzere toplam 134 güreşçi mindere çıktı.

Kürsüye çıkmak için mücadele eden güreşçilerin rekabeti tribünlerden alkış alırken, pazar gününe kadar sürecek turnuvada dereceye giren sporcuların Avrupa Şampiyonası'na katılacak milli takıma davet edileceği bildirildi.

Federasyon Başkanı Musa Aydın, "Ülkemizden çok sayıda sporcu bu şampiyonada mücadele ediyor. Bu turnuva milli sporcuların belirlenmesi açısından güreş camiası için büyük bir öneme sahip. Dereceye giren ve kürsüye çıkan sporcularımız yine Avrupa'da ülkemizi temsil hakkı kazanacak. Tüm İzmirlileri millilerimizi desteklemeye davet ediyorum" dedi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yaşar Erkan Halkapınar İzmir Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title