Haberler

İzmir'de Gözaltı Sayısı 73 Oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı bir grup tarafından geçen cuma yapılan darbe girişimiyle ilgili gözaltılar sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı bir grup tarafından geçen cuma yapılan darbe girişimiyle ilgili gözaltılar sürüyor. Darbe girişiminin ardından İzmir'de düzenlenen operasyonlarda, gözaltına alınanların sayısı 73'e çıktı. Aralarında hakim ve savcılar ile rütbeli askerlerin de bulunduğu şüphelilerin sorguları sürerken, işlemleri tamamlanan 20 şüpheli adliyeye sevk edildi. İzmir'deki askeri bilgi ve belge temin etme davasına bir süre bakan hakimlerden Atilla R. da şüpheliler arasında bulunduğu belirtildi.

İzmir'de, darbe girişiminin ardından gözaltına alınan Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'in de aralarında bulunduğu askerlerin sayısı 50'ye çıktı. Ayrıca, haklarında yakalama kararı verilen hakim ve savcılardan da 23'ü gözaltına alınıp Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Böylelikle geçen cuma gününden bu yana, darbe girişimiyle ilgili İzmir'de düzenlenen operasyonlarda toplam 73 kişi gözaltına alınmış oldu. Gözaltındaki şüpheliler arasında, İzmir'deki askeri bilgi ve belge temin etme davasına bir süre bakan hakimlerden Atilla R.'nin de bulunduğu belirtildi.

POLİSLERİ SERBEST BIRAKMIŞTI

Şüphelilerden hakim Atilla R.'nin 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olduğu dönemde, İzmir'de emniyet mensuplarına yönelik "Kupür davasındaki" tutukluluk itirazlarını değerlendirdiği bildirildi. Atilla R.'nin o değerlendirmede, 11 polisin tahliyesine karar verdiği, hazırladığı 9 sayfalık gerekçeli kararda tutuklamalara gerekçe olan suçlamalarla ilgili değil somut delil, olgu dahi bulunmadığını belirttiği, örgüt suçlamasını da "Hukuki garabet" olarak değerlendirdiği öğrenildi. Gözaltındaki Atilla R. hakkında "Anayasal düzeni yıkmak" suçundan işlem yapıldığı kaydedildi.

UÇAĞA BİNMEK İSTERKEN YAKALANDILAR İDDİASI

Öte yandan, haklarında yakalama kararı bulunan Adana Adliyesi'nde görevli savcı Muammer T.E. ile eşi hakim Gamze E., İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Almanya'ya gitmek üzere uçak bekledikleri sırada gözaltına alındıkları ileri sürüldü.

20 KİŞİ ADLİYEDE

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları süren zanlılardan işlemleri tamamlanan 20'sinin adliyeye sevk edildiği, diğerlerinin de sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title