Haberler

İzmir'de Fetö Soruşturmasında 7 Hakim ve Savcı Serbest

İZMİR Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu 11'i kadın 22 şüpheliden 7'si tutuklandı.

İZMİR Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu 11'i kadın 22 şüpheliden 7'si tutuklandı. Serbest kalanların arasında 7 hakim ve savcının bulunduğu belirtildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY üyesi oldukları öne sürülen şüphelilere yönelik geçen 1 Aralık'ta polis tarafından operasyon yapıldı.

8'İ HAKİM 22 KİŞİ GÖZALTINDA

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, kent merkezi, Çeşme, Torbalı, Kınık, Dikili ve Bergama ilçelerinde görev yapan toplam 8 hakim ve savcının da aralarında bulunduğu toplam 22 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Emniyette işlemleri tamamlanan, aralarında görevden uzaklaştırılan hakim, savcı ve rütbeli askerlerin de bulunduğu 11'i kadın 22 şüpheli, dün adliyeye sevk edildi. Aralarında Çiğli 2'nci Jet Ana Üs Komutanlığı'nda binbaşı rütbesiyle görev yaparken meslekten uzaklaştırılan Erdem Y.'nin de bulunduğu 7 şüpheli 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklandı.

Diğer şüpheliler, yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 15 şüpheli arasında 7 hakim ve savcının da bulunduğu belirtildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Torbalı Çeşme İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title