Haberler

İzmir'de Fetö/pdy'ye Yönelik Soruşturma

İzmir'in Aliağa ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, bir kişi tutuklandı.

İzmir'in Aliağa ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, bir kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, K.K (36) ve A.S'yi (42) silahlı terör örgütü ile bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından, "Silahlı Terör Örgütü Kurma, Yönetme veya Üye Olma" suçundan adliyeye sevk edilen zanlılardan, K.K tutuklanırken, A.S ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aliağa'da 41 tutuklama

İlçe emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimin ardından başlattığı çalışmalarda, ilçedeki örgüte ait özel okullar, öğrenci yurtları, Aktif-Sen üyesi öğretmenler ile örgüt hiyerarşisinde "Abi", "Abla" ve "İmam" olarak adlandırılan örgütün sorumlularına yönelik düzenlenen operasyonlarda, 64 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerden 8'i emniyetten salıverilirken, 8 kişi de sevk edildikleri adliyede savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Zanlılardan 7'si adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, 41 kişi ise "Silahlı Terör Örgütü Kurma, Yönetme veya Üye Olma" suçundan tutuklandı.

İlçede soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Aliağa İzmir 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title