Haberler

İzmir'de Expo Delegelerine Sıcak Karşılama

İzmir'e gelen EXPO delegeleri onuruna Tarihi Havagazı Fabrikası'nda verilen resepsiyon renkli görüntülere sahne oldu.

İzmir'e gelen EXPO delegeleri onuruna Tarihi Havagazı Fabrikası'nda verilen resepsiyon renkli görüntülere sahne oldu.

EXPO 2020 kapsamında İzmir'e gelen BİE delegelerinin ilk durağı, 155 yıl önce Fransızlar tarafından inşa edilen Tarihi Havagazı Fabrikası oldu. İzmir'in EXPO adaylığı için gerçekleştireceği son tanıtımlardan biri olan EXPO 2020 İzmir Sempozyumu çerçevesinde kenti ziyaret eden 116'sı BIE (Uluslararası Sergiler Bürosu) delegesi toplam 208 konuğu, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu karşıladı. Havagazı Fabrikası'nın duvarlarına yansıtılan özel ışık oyunlarına hayran kalan yabancı konuklar, yemekte ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici'nin seslendirdiği parçalarla eğlenip dans etti.

BAŞKAN'DAN BARIŞ VURGUSU

107 farklı ülkeden gelen konuklara hitaben bir 'hoşgeldiniz' konuşması yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerine Atatürk'ün "Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür' sözüyle başladı. Kentin tarihinde medeniyetler çatışması olmadığını, tersine farklı inançların yarattığı ortak kültürler ve birlikteliklerin bulunduğuna işaret eden Aziz Kocaoğlu, EXPO'nun ticari bir fuar olmaktan çok bir tema ve kültür fuarı olarak anıldığını hatırlatarak, "Dolayısıyla EXPO, İzmir'in kültürel mirası ve geleceğe yönelik beklentileriyle çok iyi örtüşüyor" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Tüm çabamız, kentlerimizi barışın, sevginin, dostluk ve kardeşliğin birer kalesi yapmak; kentlerimizde nefretin karanlığını değil, bilgi ve hoşgörünün ışığını yerleştirmek olmalıdır" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title