Haberler

İzmir'de Et Entegre Tesisi Anlaşmazlığı

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Buca Kaynaklar'da 20 yıllık arazi tahsis süresinin dolması nedeniyle kapatılan et entegre tesisinin, hükümetin tutumu nedeniyle çıkmaza girdiğini söyledi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Buca Kaynaklar'da 20 yıllık arazi tahsis süresinin dolması nedeniyle kapatılan et entegre tesisinin, hükümetin tutumu nedeniyle çıkmaza girdiğini söyledi. Tesisin bulunduğu yerin orman alanı olduğuna dikkat çeken Engin, değeri 6 milyon olan arazi için hükümetin Büyükşehir'den 27 milyon lira istediğini öne sürdü. Sorunu daha önce AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'a da ilettiğini hatırlatan Engin, "Hükümet burayı 'ya 27 milyona alırsın ya da satmam' diyor. Bu açıkca soygundur" dedi. AK Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Binali Yıldırım'ın, "İzmir'in şifrelerini çözdük" sözlerine de atıfta bulunan Engin, "İzmirlinin paraya ihtiyacı yok, sadece engel çıkarmasınlar. Belediyeyi zor durumda bırakmak istiyorlar ama daha çok beklerler" diye konuştu.

TESİS ÇÜRÜYÜP GİDECEK

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, 20 yıllık arazi tahsis süresinin dolması nedeniyle kapatılan Buca Kaynaklar'daki et entegre tesisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Partisinin İl Başkanlığı'nda düzenlediği toplantıda Başkan Engin'e, İzmir Kasaplar Odası Başkanı Ceyhan Yücelmiş ve İl Başkan Yardımcıları Ülkümen Rodoplu ve Orhan Karaoğlu da eşlik etti. Buca'da değeri 6 milyon lira olan arazinin, hükümet tarafından belediyeye 27 milyona sayılmaya çalışıldığını söyleyen Engin, bu nedenle tesisin çıkmaza girdiğini belirtti. Engin, "Et entegre tesisi 1992 yılında belediye tarafından yapılmıştı. İzmir'in vergileriyle yapılan bu modern tesis, 100 bin metrekarelik alana sahipti.Ayrıca tesisin yapıldığı yer orman alanı olduğu için başka bir amaçla da kullanılamıyor. Yani herhangi bir konut veya başka bir şey yapılamıyor. Ekonomik değeri yok denecek kadar az. Bu tesis yapıldığı zaman ayrıca, tesisin arıtımı için İZSU tarafından yatırım yapıldı. Ancak bu yararlı tesis, 2012'ye gelindiğinde hükümet tarafından süresi doldu diye kapattı. Belediye 'Arazinin başka bir amaçla kullanılamaz, hazır yapılı tesis varken buraya revize edilim' dedi. Ama hükümet araziyle ilgili 27 milyon lira fiyat biçti. Açıkcası 'ya alırsın ya da satmam' diyor. Buranın en fazla edeceği rakam 6 milyon liradır. Bu nedenle süreç tıkandı. Arazi için bilinçli olarak yüksek fiyat belirlendi. Zaten fiyat nedeniyle özel şirket de buraya ilgi göstermedi. İzmir, hayvancılıkta birinci sırada yer alıyor. Hayvancılığın üssü olan ve bu konuda istihdam yaratan kentte entegre tesisin kapatılması doğru değil." dedi.

"SORUNU AKAY'A AKTARDIM, TIK YOK"

Sorunu daha önce AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'a aktardığını ancak bir sonuç alınamadığını söyleyen Engin, "İl binasını ziyaret ettiğinde AKP İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'a bu sorunun çözülmesi gerektiğini söyledim. Bu durumun kontrolsüz et kesimine ve maliyetin artmasına neden olduğunu belirttik. Akay'a bu sorunu çözmesi halinde, kendisine teşekkür edeceğimi söyledim. Aradan 1 yıl geçti ama bu konuda adım atılamadı. Yeri geldiğinde arazileri yandaşlara ve kendi belediyelerine veriyorlar, arazileri üste para vererek tahsis edebiliyorlar. Ama söz konusu İzmir olduğunda yasal yollarla bile çözümü engellediler. Bu sayede sadece CHP değil, İzmirliler de cezalandırıldı. Buradan AKP'li milletvekilleri, hazine yetkilileri ve İl Başkanı'na çağrıda bulunuyoruz. 'Bu sorunu çözün' diyoruz" dedi.

"PARAYA İHTİYACIMIZ YOK"

AK Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Binali Yıldırım'ın, "İzmir'in şifrelerini çözdük" sözlerine de atıfta bulunan Engin, "İzmir'i nasıl sıkıştıracaklarının, yağmalayacaklarının, yoksullaştıracaklarının şifresini çözdüler. Bunları yaparak, belediyeyi zor durumda bırakmak istiyorlar ama daha çok beklerler. İzmir hızla gelişiyor. Ulaşım ucuz ve kaliteli. İzmirlinin paraya ihtiyacı yok, Sadece engel çıkarmasınlar. 'Burayı zorla 27 milyona alacaksın' demek soygundur. İzmir'in AKP ve paraya ihtiyacı yok" dedi.

İZMİR'E ZULÜM YAPILIYOR

İzmir Kasaplar Odası Başkanı Ceyhan Yücelmiş ise, yapılanların İzmir'e zulüm olduğunu söyledi. Yücelmiş, "Büyük sıkıntı içindeyiz. Kentimizde belediyeye ait entegre tesis yok.Etlerin nerede kesildiğiyle ilgili de sıkıntı var" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti İzmir Buca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title