Haberler

"İzmir'de Cumhuriyet Kutlamaları" Haberine Ek

İzmir'deki Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde, Türkiye Gençlik Birliği öncülüğünde 1923 meşale yakıldı. Etkinlik için kordonu dolduran başta taraftar grupları olmak üzere binlerce kişi, saat 19.23'ü gösterdiğinde ellerindeki meşaleleri ateşe verdi. Meşalelerin yakıldığı bir diğer nokta da Karşıyaka sahili oldu. Her iki sahilde etkinlikler kapsamında yakılan meşalerlerle kızıla boyandı.

FENER ALAYINA ON BİNLER KATILDI

Meşaleli etkinliğin ardından saat 20.00'de on binlerce kişi fener alayına katılmak üzere Cumhuriyet Meydanı'na akın etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel ve Hülya Güven'in de aralarında bulunduğu on binler fener alayı yürüyüşünün bitiş noktası olan Gündoğdu Meydanı'na hareket etti. Başkan Kocaoğlu ve beraberindekiler kordonda sıralanan veya kafe ve restoranlarda oturan vatandaşların bayramını kutladı. Fener alayı yürüyüşü Gündoğdu Meydanı'nda son buldu.

KOCAOĞLU, GEZİ OLAYLARINDRA ÖLENLERİ ANDI

Yürüyüşün son bulunduğu Gündoğdu'da vatandaşlara seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'da Gezi Parkı'nda ölen ya da yaralananları anan Kocaoğlu, "Tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Bize Cumhuriyeti armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum. Aynı zamanda Gezi Parkı olaylarındaki şehitlerimizi saygıyla anıyorum ışıklar içinde yatsınlar" dedi.

HAVAİ FİŞEKLER KENTİ AYDINLATTI

Başkan Kocaoğlu'nun konuşması sonrası gökyüzüne havai fişekler bırakıldı. Kentin 16 noktası olarak belirlenen Karşıyaka sahili, Gündoğdu Meydanı, Konak İskele, Halil Rıfat Paşa, Göztepe Denizaltı Heykeli, Narlıdere Sahil Evleri, Güzelbahçe İskele, Çiğli Güzeltepe, Çiğli merkez, Bayraklı 75. Yıl Mehallesi, Bornova Evka 4 Mahallesi, Kadifekale, Buca Şehintepe Mevkii, Buca merkez, Evka- 7 ve Limontepe'den gökyüzüne bırakılan havai fişekler, geceyi gündüz etti.

KENTİN 7 NOKTASINDA KONSER

İnsanları büyüleyen havai fişek gösterisi yerini konserlere bıraktı. Kentin önde gelen noktalarından Gündoğdu Meydanı'nda Burcu Güneş ve Edip Akbayram sahne aldı. İki sanatçı birbirinden güzel şarkılarını, yoğunluğun üst seviyede olduğu Gündoğdu Meydanı'nı dolduran on binlerce kişiye seslendirdi. Bunun dışında İnciraltı Adalet Meydanı'nda Selda Bağcan, Nerlıdere Demokrasi Meydanı'nda Gripin, Bayraklı Turgut Özal Rekreasyon Alanı'nda Gülşen, Bostanlı Rekreasyon Alanı'nda Şehnaz Sam ve Emir Yeşil Dolapdere, Göztepe Denizaltı Heykeli önününde Aegean Band grubu, Bornova Cumhuriyet Mieydanı'nda Duman grubu İzmirlilere unutmaz bir gece yaşattı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları gecenin ilerleyen saatlerine değin sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkegül Kocaoğlu Gündoğdu İzmir Politika Güncel Haberler

title