Haberler

İzmir'de Çocuğun Esnaf Tarafından Darbedilmesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Kemeraltı esnafından ve vatandaşlardan detaylar Esnaf ile röportaj - Kemeraltı İpek Pazarı Caddesi'nde bir çocuğu havaya kaldırıp yere fırlatan esnafı, aynı çarşıda birlikte çalıştığı arkadaşları da kınadı Kemeraltı esnafı Dursun: "O şekilde bırakın kediyi, sandalye bile atılmaz. Bundan sonra onunla çarşıda kimsenin de konuşacağına inanmıyorum, hatta kafasını yerden kaldıracağını da sanmıyorum.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Kemeraltı esnafından ve vatandaşlardan detaylar

Esnaf ile röportaj - Kemeraltı İpek Pazarı Caddesi'nde bir çocuğu havaya kaldırıp yere fırlatan esnafı, aynı çarşıda birlikte çalıştığı arkadaşları da kınadı

Kemeraltı esnafı Dursun: "O şekilde bırakın kediyi, sandalye bile atılmaz. Bundan sonra onunla çarşıda kimsenin de konuşacağına inanmıyorum, hatta kafasını yerden kaldıracağını da sanmıyorum. Bence pişmandır yaptığına"

İESOB Başkanı Mutlu: "Artık orada çalışması da zor tabii. Kimse ona arkadaş gözüyle bakamaz"

Kemeraltı İpek Pazarı Caddesi'nde bir çocuğu havaya kaldırıp yere fırlatan esnafa, aynı çarşıda birlikte çalıştığı arkadaşları da tepki gösterdi.

Yıllarca Kemeraltı'nda seyyar olarak pilav sattıktan sonra geçtiğimiz aylarda çarşı içinde bir dükkan kiralayarak simitçilik yapmaya başlayan Musa D, önceki gün bir çocuğu darp ettikten sonra en büyük tepkiyi esnaftan aldı.

Kemeraltı esnafı Galip Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaya tanık olduğunu, çocuğu tartaklayan kişinin cinnet geçirdiğine inandıklarını söyledi.

Darp edilen çocuğu bir daha görmediklerini ifade eden Dursun, "Çocuk yaralı mı iyi mi bilmiyoruz. Ama çocuğa zarar veren kişiyi daha önceden çarşımızda görüyorduk. Çocuğu ondan, onu da öfkeli kalabalıktan esnaf kurtardı. Nihayetinde bir çocuk. Benim de bir kızım var. Tartakladığı kişi kendi yaşıtı olsa belki kimse bir şey demezdi. Ama o şekilde bırakın kediyi, sandalye bile atılmaz. Bundan sonra onunla çarşıda kimsenin de konuşacağına inanmıyorum, hatta kafasını yerden kaldıracağını da sanmıyorum. Bence pişmandır yaptığına" dedi.

Çarşıda pide ustası olarak çalışan Altan Sakız da olayı basından öğrendiğini, aynı sokakta çalıştığı Musa D'ye kızdığını, onu görünce bazı sorular yönelteceğini dile getirdi.

Musa D'yi iyi bir insan olarak bildiğini, ancak bu yaptığının kabul edilemez olduğunu kaydeden Sakız, "Belki bir anlık sinir olabilir. Pişman da olabilir ama kınıyorum. Ona neden yaptığını soracağım ve yaptığı hareketin yanlış olacağını da söyleyeceğim" dedi.

İş yeri sahibi Feridun Işın ise Musa D'nin küçük çocuğa aşırı güç kullandığını dile getirerek, "Bir çocuk öyle çarpılır mı, en fazla kulağını çeker, 'yapma' der. Büyük bir talihsizlik" diye konuştu.

Işın, Suriyeli çocuklara esnaf olarak iyi davrandıklarını, onlara sahip çıktıklarını da söyledi.

Volkan Sayan adlı bir Kemeraltı esnafı ise durumun şahsi değerlendirilmesi gerektiğini, olayın büyümesinin önüne yine Kemeraltı esnafının geçtiğini belirtti.

"Çocuğu biz teskin ettik"

Kemeraltı esnafından Hacı Hasan Dursun ise esnafın olayları yatıştırmaması durumunda öfkeli kalabalığın Musa D'yi linç edecek durumda olduğunu kaydetti.

Olayın ardından darp edilen çocuğu teskin ettiklerini dile getiren Dursun, "Biz yaşananları doğru bulmuyoruz. Bunu da açıklıyoruz" ifadelerini kullandı.

Vedat Meral ise Musa D'nin aslında çok düzgün bir insan olduğunu savunarak, "Borç harç burada dükkan açtı. Bugün de bir ara uğradı. Çok üzgün. Biz de neden yaptığını sorduk. 'Bir anlık sinir' dedi. 'İstemedim ama oldu' dedi. Bir daha böyle bir şey olmasın, ne olursa olsun bu bir çocuk" dedi.

İESOB Başkanı Mutlu da tepkili

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Zekeriya Mutlu ise çocuğu yere fırlatan kişinin "esnaf" olamayacağını söyleyerek, ahilikten gelen terbiyenin bu tarz şiddet olaylarına izin vermeyeceğini ifade etti.

Kemeraltı Çarşısı'nda bu tarz olayların yaşanmasından büyük üzüntü duyduğunu vurgulayan Mutlu, şöyle konuştu:

"Esnaf şiddeti bırakın, oradaki çocuklara kol kanat gerer. Bu olayı İESOB Başkanı olarak tasvip etmediğimi beyan ediyorum, son derece üzüldüm. Çocuk ne yaparsa yapsın sonucu bu olmamalı. Orada çocuğu kurtaran da esnaf oldu. Artık orada çalışması da zor tabii. Kimse ona arkadaş gözüyle bakamaz. Umarım ki hatasından pişmandır. Kemeraltı esnafı misafirlerine kol kanat gerer, sahip çıkar."

Kemeraltı İpek Pazarı Caddesi'nde bir çocuğu kovalayarak yere fırlatan Musa D, olayın ardından küçük yaştaki bir çocuğu darbettiği iddiasıyla gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilmiş ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Kemeraltı İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title