Haberler

İzmir'de Cemaat Okullarına Operasyon, 8 Gözaltı Haberine Ek

"İzmir'de cemaat okullarına operasyon, 8 gözaltı" haberine ek 4) 10 YIL SONRA BU ÇOCUKLARDAN, BU İŞİ YAPANLAR ÖZÜR DİLEYECEK İzmir'de, Gülen cemaatine yakın okullara operasyon düzenleyen polisin okullardaki aramaları sürüyor.

" İzmir'de cemaat okullarına operasyon, 8 gözaltı" haberine ek

4) 10 YIL SONRA BU ÇOCUKLARDAN, BU İŞİ YAPANLAR ÖZÜR DİLEYECEK

İzmir'de, Gülen cemaatine yakın okullara operasyon düzenleyen polisin okullardaki aramaları sürüyor. Polisin arama yaptığı yerler arasındaki İzmir Karabağlar Özel Yamanlar İlkokulu ile Ortaokulu'nda bulunan kurumun avukatı Resul Tunçkır, operasyonla ilgili bir açıklama yaptı. Operasyonun saat 06.30 sıralarında başladığını hatırlatan avukat Tunçkır, okullarda arama yapılmasını beklediklerini kaydetti. Avukat Tunçkır, " Türkiye'de okullar aranınca biz burada da arama yapılacağını bekliyorduk ama geç kaldılar. Çünkü marka kuruma ilk önce gelmeleri gerekiyordu. Burada eğitim gören bir çok çocuğun yüzlerce madalyası var. Aslında eksik de geldiler. Ben Tarım İl Müdürlüğü ile Turizm ve Kültür İl Müdürlüğü'nden de yetkilileri görmeyi bekliyordum. İdari denetim yaklaşık bir yıldır sürekli yapılıyordu. Bazı evraklara el koymak için Maliye'den de yetkili istediler, istedikleri evrakı alabilirler. Bizim açımızdan bir sıkıntı yok" dedi.

SAVCI VE HAKİME TEŞEKKÜR ETTİ

Operasyon sayesinde, okullarda terörist yetiştirilmediğinin ortaya çıkacağını belirten avukat Tunçkır, "Arama kararı talep eden savcı ve hakime teşekkür ederim, bu okulların terör örgütü yuvası olmadığını hepsi görecek. İçeride kamera kaydı da yapılıyor, talebim o kayıtların da kamuoyu ile paylaşılması, çünkü okulun içi de herkes tarafından görülsün. Biz burada terörist falan yetiştirmiyoruz, burası 1982 yılında kurulmuş bir kurum. Yaklaşık 35 yıldır eğitim veriyoruz. Bu okullardan binlerce kişi mezun oldu ve Türkiye'nin önemli yerlerinde, düne kadar buraya çocuklarını göndermek için araya insan sokanlar, bugün bu okullara yapılan zulmü alkışlıyorlar. Benim en büyük üzüntüm bu. Bu okulun en büyük özelliği başarı değil, biz burada ahlaklı, vatanına milletine bağlı öğrenciler yetiştiriyoruz. Arama kararına da gerek yok, bizim kapımız açık, 'Arama yapacağız' desinler gelip arasınlar. Buraya her gün eğitim döneminde onlarca veli gelip her yeri didik didik ediyor, bizim saklayacak bir şeyimiz yok" diye konuştu.

SUÇLAMALAR

Operasyon kapsamında, yöneltilen suçlamaları da açıklayan avukat Tunçkır, "Suçlandığımız şeylere bakar mısınız? 'Terör örgütü yöneticiliği, terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek, terör örgütü faaliyetleri kapsamında resmi belgede sahtecilik, resmi belgeyi bozmak, yok etmek, gizlemek, belgenin düzenlenmesinde yalan beyanda bulunmak.' Şirket bunlarla suçlanıyor. Burası 6 aylık bir şirket değil. 1999 yılında şirkete devrediliyor, şirket tarafından idare ediliyor. Maliye, Milli Eğitim, Sosyal Güvenlik denetimi var. Her türlü denetimden geçiyor. Yani yeni mi aklınıza geldi bunların yapıldığı? O zaman bugüne kadar bunlara onay verenler de suçludur. Ben onlar hakkında da buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Resmi belgede sahtecilik yapmışlardır, bu belgeleri kabul ederek. Bizden talep ettikleri belgelerin tamamı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı'nda var" dedi.

KONTENJAN DOLDU

Hukuk yoluyla insanların korkutularak çocuklarını söz konusu okullara göndermelerinin engellenmek istendiğini, ancak kontenjanların dolduğunu ve eğitime devam edileceğini sözlerine ekleyen avukat Tunçkır, okuldaki aramalarla ilgili de bilgiler verdi. Tunçkır, "Yamanlar Eğitim Kurumları için durmak yok yola devam. Şu an polisler evraklara bakıyor, arama yapıyor. Bilgisayar, resim ve fen laboratuarına girdiler. Hatta bir arkadaş müzik odasına girdi, bütün masaların altından org çıkınca, şaşırdı, 'Ya dedi bu kadar mı?' dedi, evet biz burada org bile öğretiyoruz çocuklara. Bu çocukların hepsi olimpiyat madalyası almıyor, onun dışında sıradan çocuklarımız da var. Onların hepsini ahlaklı insan olarak yetiştiriyoruz. Bu okullardan mezun olup da hainlik yapan bir kişi göstersinler bize. 1998 sürecinde aynısını imam hatipler için yapmışlardı, şimdi bu okullara yapıyorlar. Bakın 10 yıl sonra bu çocuklardan, bu işi yapanlar özür dileyecek. Ama yine iş işten geçecek. Bir taraftan eğitime teşvik diyorsunuz, özel okulda eğitim görenlere para veriyorsunuz, diğer taraftan da özel okullar TÜBİTAK'taki yarışmalara girmesinler diye ek katsayılar koyup yönetmelikler çıkartıyorsunuz. ya özel eğitimi teşvik edin önündeki engelleri kaldırın, ya da kaldırın bu özel okulları hepsini devletleştirin, Rusya gibi yapın, eğitim devletin elinde olsun kimse karışmasın" diye konuştu.

Okulda bulunanlar, zaman zaman Tunkçır'ın konuşmasını bölüp alkışla destek verdi. Açıklama sırasında, bir televizyon kanalının muhabiri canlı yayına bağlanmak için beklerken, okul önündekiler, muhabire, "Gerçekleri anlatın" diyerek tepki gösterdi.

GÖZALTI SAYISI 9'A ÇIKTI

İzmir'de, Gülen cemaatine yakın okullara yönelik, düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 9'a yükseldi. Soruşturma kapsamında toplam 15 kişi hakkında yakalama, aralarında ilkokul, ortaokul, anaokulu ve liselerin de bulunduğu 29 okul ile 15 ev için de arama kararı bulunduğu öğrenildi. Söz konusu ev ve okullardaki aramalar ise sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karabağlar Türkiye Cemaat İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title