Haberler

İzmir'de Bir Mahallede Kuş Gribi

Güncelleme:

İzmir'in Menderes ilçesinde, Gümüldür'de bir kişinin evinin bahçesinde beslediği ve telef olan 4 tavukta kuş gribi tespit edildi. Bölgedeki bir mahalle, karantinaya alındı.

İzmir'in Menderes İlçesi'nde, eski beldelerden Gümüldür'de bir kişinin evinin bahçesinde beslediği ve telef olan 4 tavukta kuş gribi tespit edildi. Bunun üzerine bölgedeki bir mahalle karantina altına alındı. Gerekli önlemlerin alındığını belirten İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, başka ölümlerin görülmesi durumunda karantinanın genişleyebileceğini söyledi.

4 TAVUKTA KUŞ GRİBİ VİRÜSÜ TESPİT EDİLDİ

Gümüldür'ün Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yaşayan bir kişinin bahçesinde beslediği 4 tavuğun telef olması üzerine yapılan incelemede, kuş gribi virüsü tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, bu bölgedeki tavukların itlaf edilmesi için çalışma başlattı.

"DIŞARIDAN SATIN ALINAN TAVUKLARDA GÖRÜLMÜŞ"

Gerekli önlemlerin alındığını belirten İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal şunları söyledi:

"Bir vatandaşın ölen tavuklarında tespit var, yasal olarak o bölgeye yakın çevredeki hayvanların alınması gerekiyor. Tedbir amaçlı, şu anda ekipler bölgede çalışmalarını yürütüyor. Vaka evin bahçesindeki tavuklarda görüldü, entegre bir tesiste rastlanmadı. Duyumlarımıza göre dışarıdan satın alınan tavuklarda görülmüş. Şu anda sadece Gümüldür'ün bir mahallesi karantina altında, ölüm vakası olursa orasıyla ilgili de gerekli önlemleri alacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Güldal Menderes Gümüldür İzmir Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

neremobilWeb@haberler.com:

O il chp li ölsünler bırakın kardır kar bu ülke için valla bak.

4
8
yanıtYanıtla
veteriner hekimmobilWeb@haberler.com:

Bu ülkeye veteriner hekim atamasini bütçeye yuk görüp ama bütçede kadrolarin hepsini imamlara ayirirsaniz daha çok bu hastalıklarla bogusursunuz. İmamlar gelip sizi kurtarsin

4
2
yanıtYanıtla
Sinan birdenMobil-IOS:

Gelişmemizi istemeyen dış güclerin oyunu bu. Bakın eeyyy dış güçler biz çoookkk güçlüyüz. Sabrımızı zorlamayııınnn. Pişman ederiz. YANİİİİ.

4
2
yanıtYanıtla
Komik adamlar. Mobil-IOS:

Tavuk fiyatlarıda yükselir ve Ramazan da gelio hadi bakalım

3
1
yanıtYanıtla
GÜNEŞ HAREKAT:

darısı çapulcu sahiplerinin başına gelin oy verin chp kuş gribi olun cırt

0
4
yanıtYanıtla
MıhomobilWeb@haberler.com:

Bizim evde 1 günde 14 tavuk. Öldü. Şimdi baktım 4 tane daha. Çare yok

2
1
yanıtYanıtla
tavsiye ediyorum:

maddi tedbirleri aldiklari gibi, , manevi tedbirleride alsalar, , bu aci olaylar yasanmaz, , , , , ,

3
0
yanıtYanıtla
yoldaş dadaşyev:

Nerde kuşların şüpheli ölümü var o civarda mutlaka yahudiler yaşıyor. Yahudiler kuşları tutuyorlar, zehirli ilaclar verib uçuruyorlar, bir kaç dakika uçtuktan sonra zavallı kuşlar ölüb yere düşüyorlar. Millet korku içinde paniye kapılıyor, sonunda devlet Amerikadan kuş qripine karşı milyarlar vererek vaksin ilacları alıyor. Bak haman o vaksinleri satan kurumun başında yahudi milyarderleri oturmuşlar. Ssenari böyledir.

1
0
yanıtYanıtla
HÜSEYİN:

kuş gribiyle tavuk kıran hastalığını karıştırıyorlar bence abi burada hava gölgede 30 derecelerde ya ne kuş gribi deyip duruyorsunuz iyice tahlil edin şu meretleri yoksa yumurta şirketleri millet köy yumurtasına dadandıda satamıyorlarmı ki yumurta falan o yüzden olmasın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title