Haberler

İzmir'de Bimer-Bilgi Edinme Mevzuatı ve Halkla İlişkiler Eğitim Semineri

İzmir Valisi Mustafa Toprak, vatandaşa hızlı ve kaliteli hizmet vermenin yanı sıra şikayetlerinin de anında değerlendirmeye alınmasının önemli olduğunu belirterek, empatinin bu süreçte önemli olduğunu söyledi.

İzmir Valiliği ve Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı işbirliğiyle İzmir'de düzenlenen 'BİMER-150, Bilgi Edinme Mevzuatı, Halkla İlişkiler ve İletişim' konulu seminer İzmir'de başladı. Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde düzenlenen eğitim programının açılışına İzmir Valisi Mustafa Toprak, Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Halil Demirtaş, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ve İzmir, Aydın, Balıkesir, Denizli,Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak'tan katılan 250'yi aşkın eğitimci katıldı.

Eğitim programının açılışında konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, vatandaşlara kaliteli, hızlı ve etkin kamu hizmeti verme anlayışıyla hareket ettiklerini, her kamu görevlisinin vatandaşın dilek, şikayet ve sorunlarını belirlenen zamanda sonuçlandırma sorumluluğu olduğunu belirterek, bu anlamda oluşturulan BİMER şikayet biriminin de bir nevi otokontrol sistemi olduğunu söyledi.

VALİ TOPRAK: BİMER BİR NEVİ OTO-KONTROL MEKANİZMASIDIR

Vali Mustafa Toprak, vatandaşı merkeze almayan hiçbir çalışma ve anlayışın istenen başarıyı getirmeyeceğine vurgu yaparak, "Şüphesiz ki günümüz dünyasında insanı merkeze almayan hiçbir sistemin başarıya ulaşması mümkün değil. Şikayet, talep, görüş ve önerilerini kolayca iletebilmelerine yönelik iyi işleyen, hızlı ve etkin bir sistemin kurulması, yönetimin başarısı olduğu kadar demokrasimizin sağlıklı bir şekilde işlemesi açısından da vazgeçilmezdir. BİMER bir nevi oto-kontrol mekanizmasının ta kendisidir. Bir tarafta yapılan hizmetler bir tarafta yapılan hizmetlerden faydalananlar bir taraftan da yapılan hizmetle bunu gerçekleştiren arasında irtibatı sağlayan, anlaşılmayan, erişilemeyen bir takım olumsuzluklar varsa onları da bu iletişim ağı aracılığıyla aydınlığa ve açığa kavuşturmaya çalışan bir sistem. Dolayısıyla her bir tarafın kendi açısından olumlu ve demokrasimiz açısından da faydalı bir sistem olarak görüyoruz BİMER'i. Her kurum işlemleri belli sürede bitirmek, bunu vatandaşlarımıza taahhüt etmek zorundadır" diye konuştu.

VALİ TOPRAK: BİMER ÜZERİNDEN YAPILAN HER BAŞVURUYU TİTİZLİKLİKLE İNCELEMELİ VE VATANDAŞA İLETMELİYİZ

"Sizler bizim elimiz, gözümüz ve sesimizdir. Başvuruyu aldığımız o an kendi konumumuzu değil hizmet alan insanın sıkıntısını düşündüğümüz zaman işimizi daha kolay yapacağımıza inanıyorum. Empati kurarak, bizim dışımızda da bir dünya olduğunu düşünerek millete hizmetin yolunu arttırabiliriz" diyen Vali Toprak, programa katılan eğitimcilere önerilerde de bulundu:

"Sizlerin de gayretiyle biz algıyı da iyi bir şekilde yönetmiş olacağız. Dünyamız geleceğe güvenle gidiyor. Varlığımızın sebebi devletimizin vatandaşlarına yönelik hizmetleri doğru adil açık şeffaf anlaşılabilir bir noktada verilmesidir. Bu anlayışın daha da gelişeceğine inanıyorum. BİMER'deki ortaya çıkan aksaklıkların derinlemesine analizini yapacaksınız. Bu toplantı çok önemli bir boşluğu da doldurmuş olacaktır. Açık ve sarih olan konularda bile insanlar farklı algılar içererek iletişim noktasında farklı şeyler gönderiliyor. Demek ki bizim izah noktasında eksiklerimiz var, sorunlar, yanlış insanlar olacaktır ama bizim devlet adına görevimiz her bir müracaatı BİMER üzerinden yapılanı, ister kapımıza gelsinler ister e ortamda dilekçe ile başvursunlar onun içeriğinin ne anlama geldiği ve titizlik içerisinde incelendiğini ve sonucun vatandaşa gönderildiğini iletmeliyiz. "

HALİL DEMİRTAŞ: VATANDAŞ MEMNUNİYETİNİ ARTTIRMAYI ÖNGÖRÜYORUZ

Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Halil Demirtaş da, Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Şube Müdürü-Eğitimci Halil Demirtaş da, vatandaşlara karşılaştıkları sorun ve sıkıntıların anında giderilmesi ve bilgi edinme haklarını kullanmada hızla yanıt verilmesi anlayışını temel ilke edindiklerini söyledi.

Demirtaş, "Yasal haklarını kullanmaları, yöneten ve yönetilenlerin karşılıklı etkileşimlerini sağlama, vatandaş memnuniyetini arttırmak amacıyla yurt genelinde kamu çalışanlarına yönelik program öngörülmüştür. Vatandaşlarımıza daha kaliteli bir hizmet sunmak amacıyla kamuda saydamlık, halkla ilişkiler ve iletişim sağlamak görevlerimiz arasındadır" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Valiliği Mustafa Toprak Hasan Sağlam Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title