Haberler

İzmir'de Belediyelerin Ramazan Ayı Hazırlıkları

Balçova Belediyesi, ramazan ayı öncesi, vatandaşların ibadetlerini rahatça yapması için camilerde temizlik ve onarım gerçekleştirirken, ihtiyaç sahiplerine de erzak dağıtımına başladı.

Balçova Belediyesi, ramazan ayı öncesi, vatandaşların ibadetlerini rahatça yapması için camilerde temizlik ve onarım gerçekleştirirken, ihtiyaç sahiplerine de erzak dağıtımına başladı.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, yaptığı yazılı açıklamada halkın ibadet yaptığı, huzur bulduğu camilerin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Özellikle hijyen bakımından temizliğin büyük önemi var. Ayrıca zabıta ekiplerimiz de denetimlerini artıracak" ifadesini kullandı.

Çalkaya, her yıl olduğu gibi bu yıl da maddi durumu yetersiz ailelere erzak yardımı yapıldığını belirterek "Her yıl 2 bin 500 ailemize erzak yardımı yapıyoruz. Bu yardımları akşam hava karardıktan sonra farklı sokaklarda ve resmi plakası olmayan araçlarla yapıyoruz. "Semtevi" iftarlarımız ile nostaljik ramazan eğlencelerimizin de bu yıl çok coşkulu geçeceğine inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Buca'da 23 bin kişiye iftar

Buca Belediyesinden de ramazan ayında ilçenin iki farklı mahallesinde iftar çıdırı kurulacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ufuk ve Göksu mahallelerine kurulacak çadırlarda yaklaşık 23 bin kişi oruç açacak. Kadir Gecesi'nde ise camilerde bin 200 kişiye sahur yemeği verilecek.

Kültürel etkinler çerçevesinde konser, orta oyunu, kanto, Hacivat-Karagöz ve palyaço gösterileri de tertiplenecek.

Ödemiş'te Ramazan Sokağı kuruldu

Ödemiş'te eski ramazanların canlandırılması ve el sanatlarının yaşatılması amacıyla Ramazan Sokağı kuruldu.

Belediyeden yapılan açıklamada, Ulus Meydanı'nda çeşitli stantların yer aldığı Ramazan Sokağı'nda ramazan ayı boyunca her gün saat 22.30'dan itibaren meddah, semazen, Karagöz-Hacivat, orta oyunu, kukla ve illüzyon gösterileri, ney ve ilahi dinletileri düzenleneceği ifade edildi.

İlçede 6 iftar çadırında günde yaklaşık 4 bin 500 kişiye yemek verileceğinin bildirildiği açıklamada, günlük maliyeti 750 lira olarak belirlenen iftar çadırlarına katkıda bulunmak isteyen hayırsever vatandaşların İşletme İştirakler Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri istendi.

Bergama'da kültürel faaliyetler

Bergama Belediyesi, düzenleyeceği etkinliklerle vatandaşlara eski ramazanları yaşatacak.

Belediyenin açıklamasında, Kleopatra Güzellik Ilıcası Tesisleri'nde düzenlenecek etkinliklerde orta oyunları, Hacivat-Karagöz, tiyatro ve meddah gösterilerinin sahneleneceği belirtildi.

Ayrıca çocuklar için dans yarışmaları ve yüz boyama etkinliklerinin de yapılacağı kaydedildi.

Kaynak: AA / Yerel

Çalkaya Bergama Ödemiş Buca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title