Haberler

İzmir'de Aziz Kocaoğlu Seçim Yarışında İpi Gögüsledi

Güncelleme:

Resmi olmayan sonuçlara göre İzmir'de Aziz Kocaoğlu yüzde 51,9 oy alırken büyük umutlarla aday olan Binali Yıldırım yüzde 36,1 oy aldı.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, tüm sandık sonuçlarının ulaşmamasına rağmen elde ettikleri resmi olmayan sonuçlara göre Aziz Kocaoğlu'nun yeniden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğini bildirirken AK Parti'nin büyük umutlarla aday gösterdiği Binali Yıldırım hayal kırıklığına uğradı.

KOCAOĞLU YÜZDE 51,9

Oy sayımının devam ettiği İzmir'de resmi olmayan sonuçlara göre CHP'nin İzmir adayı Aziz Kocaoğlu oyların 51,9'unu alırken AK Parti ise oyların 36,1'ini almayı başarabildi.

AK PARTİ'YE ZAFERİ GETİREMEDİ

Aziz Kocaoğlu büyük bir oy oranı alarak zaferini ilan ederken Ulaştırma Bakanlığı'nı bırakarak İzmir'den aday olan Binali Yıldırım hayal kırıklığı yaşadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük umutlarla aday gösterdiği Yıldırım CHP'nin kalesinde zaferi getiremedi.

CHP 4 İLÇE KAYBETTİ  

İzmir seçimlerinde büyükşehir belediyesini rahat kazanmasına rağmen CHP’nin bazı ilçeleri kaybetmesi gözlerden kaçmadı. Bu ilçelerin başında Aliağa geliyor. 2009’da yüzde 49,4 oyla ilçe belediyesini kazanan CHP, 2014’te koltuğu MHP’ye kaptırdı. 2009 seçimlerinde 3. Sırada yer alan MHP, Serkan Acar’la oyların yüzde 33’ünü alarak belediyeyi kazandı. AKP yine 2. parti olurken CHP ise 3. sıraya geriledi. Bu sonuçta, DSP’nin yüzde 11 oy almasının da büyük etkisi oldu. 

CHP’nin kaybettiği bir başka ilçe ise Kemalpaşa oldu. 2009’da yüzde 30 oyla seçimi kazanan CHP, oyunu yüzde 36’a yükseltmesine rağmen, AK Parti adayı Arif Uğurli yüzde 40 oyla başkanlığı kazandı. 

Kınık’ta da 2009’da yüzde 50 oyla seçimi kazanan CHP, 2014’te yüzde 26’ya geriledi ve seçimi yüzde 44 oy alan Ak Parti adayı Sadık Doğruer kazandı. 

CHP’nin kaybettiği 4. ilçe ise Torbalı oldu… 2009’da yüzde 50’yle kazanan CHP 2014’te yüzde 34 oy aldı ve AK Parti adayı Adnan Yaşar Görmez, yüzde 35 oyla ‘kıl payı’ denebilecek bir farkla seçimi kazandı. 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Binali Yıldırım Aziz Kocaoğlu Ak Parti İzmir Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

bitlislipolat.cancan@hotmail.com:

bence kaybeden izmir oldu binali değil. adam iyi projer ile konuşuyordu. ben ak partinin yerinde olsam izmire bir çivi çakmam. adamlar denizin üstünde köprü yapıp belkide izmiri dünya şehirleri arasına koyacaktı. gelde bunu kumsalcı ve şarapçilara anlat. ben icrata bakmam şarabıma bakarım dersen o zaman sarhoş hergün gezersin. ak parti izmire bir çivi çakarsa hakımı helal etmem

20
21
yanıtYanıtla
izmirlinobelium_iso@hotmail.com:

izmir türkiye sınırları için de oldugu için hazine yardımı yapılması gereklidir.Kuş beyinli senin gibi düşünen salak lar yüzünden çogulcu anlayıs yok oldu.bana oy verenler yaşasın oy vermeyenler kahrolsun senın mantıgın bu ve merak etme ıktıdar dakı adamın da mantıgı ooo düşünceleriniz aynı baban mı yoksa senın la bu bıtlıslı

yanıt0
yanıt0
hüseyin2h-5851@hotmail.com:

bir köy dünyaya bedeldir o da izmirdir o kadar

yanıt0
yanıt0
alicenk_cenk_2005@hotmail.com:

orayı alamadılar ya uyuyamamışlardır :)

2
1
yanıtYanıtla
DE BAKİMfetih-3301@hotmail.com:

NEYSE SAĞLIK OLSUN SEÇİLEMESENDE BACANAK NETTİ KURTARABİLDİMİ HANİ ŞO İŞTEN

1
0
yanıtYanıtla
kenananjitsch@gmx.de:

Milyonali senmi alacaktin izmiri hahahhahahaha. Izmir devrim ve direnisin kalesidir. Izmiri dogu ile batisiyla kuzey ile güney ile gelseler alamazlar.

0
0
yanıtYanıtla
alitas.msn@outlook.com:

ulan cöplerimiz gene toplanmıyacak

0
0
yanıtYanıtla
hüseyin2h-5851@hotmail.com:

ben doldurur ben içerim şarap benim çöp benim kime ne

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title