Haberler

İzmir'de Asayiş Olayları

İzmir'de 1 kapkaç zanlısı ile 3 hırsızlık şüphelisi tutuklandı.

İzmir'de polisin düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan 1 kapkaç zanlısı ile 3 hırsızlık şüphelisi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Alsancak, Hatay ve Basın sitesi semtlerinde "Kapı kilit göbeğini kırmak suretiyle" hırsızlık yapıldığı ihbarını alan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Söz konusu hırsızlık eylemlerine karışan şüphelilerin İzmir'e çevre illerden geldiğini tespit eden ekipler, "Gurbetçi" olarak tabir edilen şahısların bekar evlerini takibe aldı.

Eşkal ve adres bilgileri belirlenen şahıslara düzenlenen operasyonda birden çok hırsızlık olayında sabıkaları bulunan Ş.G, U.U, M.İ, M.A ve N.T evlerinden çıkarken yakalandı.

Şüphelilerin yapılan üst aramalarında bir dizüstü bilgisayar, kol saatleri, yüzük, zincir, küpe gibi ziynet eşyaları ile kapı açmada kullanılan ayarlı tornavida ve kurbağacık olarak adlandırılan aparat ele geçirildi.

Çeşitli semtlerdeki 4 ayrı evden yapılan hırsızlık sonucu elde edildiği belirlenen eşyalar sahiplerine teslim edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ş.G, U.U ve N.T tutuklandı.

Kapkaç zanlısı güvenlik kamerası sayesinde yakalandı

İzmir'deki bir başka olayda ise Konak ilçesinde kapkaç yaparak kaçan zanlı polis ekiplerinin çalışması sonucu bir hafta sonra yakalandı.

Alsancak semtinde eğlence mekanlarının bulunduğu bölgede 21 Eylül gecesi meydana geldiği belirtilen olayda bir kadının arkadaşını beklediği sırada çantasının kapkaç usulüyle çalındığı ihbarını alan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını inceledi.

Yapılan araştırma ve görüntülerin incelenmesinin ardından şüphelilerin S.T. ve M.A. olduğu tespit edildi. Şüphelilerden S.T.(19), olaydan bir hafta sonra yakalanarak gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.T. tutuklandı.

Diğer şüpheli M.A.'nın yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Hırsızlık Büro Amirliği İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title