Haberler

İzmir'de 23 Nisan Coşkusu

İzmir’de, Gündoğdu Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce çocuk, Konak Belediyesi’nin düzenlediği Sokak Oyunları Şenliği’ne katılarak doyasıya eğlendi.

İzmir'de, Gündoğdu Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce çocuk, Konak Belediyesi'nin düzenlediği Sokak Oyunları Şenliği'ne katılarak doyasıya eğlendi.

İzmir'de, Konak Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını, bu yıl 6'ncısı düzenlenen Sokak Oyunları Şenliği ile başlattı. Konak Belediyesi'nin Nisan ayı meclisinde karara bağlanan 'Kentte Çocuk Var' temasına uygun olarak hazırlanan etkinlik sayesinde çocuklar, 23 Nisan'ı coşkuyla kutladı. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya gelen çocukların oluşturduğu dev kortej, rengarenk kostümleri içinde kendilerine eşlik eden sokak sanatçıları ve maskotlarla beraber Gündoğdu Meydanı'na yürüdü. Ellerinde "Kentte Çocuk Var" yazılı dövizler taşıyan yüzlerce çocuğa Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da eşlik etti. Başkan Pekdaş, kortejde yerini alarak çocuklarla birlikte şenlik alanı olarak belirlenen Gündoğdu Meydanı'na yürüdü. Şenliğe ilçe genelindeki çeşitli okullardan yaklaşık 600 çocuğun yanı sıra Konak Kent Konseyi Çocuk ve Engelli Çocuk Meclisi, Soma Halkevleri, Sokak Çocuklarını Koruma Derneği ve Konak Belediyesi Çocuk Korosu üyeleri katıldı. Dev kortej sloganlar ve şarkılar eşliğinde Gündoğdu Meydanı'na yürürken, Alsancak sakinleri de alkışlarla yürüyüşe destek verdi. Bando ve renkli gösteriler eşliğinde Gündoğdu'ya gelen kortej Kordon'u çocuk bahçesine çevirdi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu yıl altıncısı yapılan Sokak Oyunları Şenliği'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladıklarını ifade ederek, "23 Nisan hem Çocuk Bayramı hem de Ulusal Egemenlik Bayramı. 23 Nisan'da Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti kurulurken halkın egemenliğiyle kuruluyor ve halkın görüşlerine önem veriliyor. Demokrasi orada başlıyor; çocuklarla başlıyor. Çocuklara bayram veriliyor. Dolayısıyla biz Nisan ayında sizlerle beraber olmak istedik. Sizin sorunlarınızı konuşmak, sizin üretimlerinizi herkese göstermek istedik. Sizler bizim geleceğimizsiniz, sizler sağlıklıysanız, özgürseniz ve yaratırsanız Türkiye Cumhuriyeti başarılı olur" dedi.

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Açılış töreninin ardından şenliğe katılan çocuklar Gündoğdu Meydanı'nda Konak Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nce oluşturulan oyun alanında doyasıya eğlenme fırsatı buldu. Birbirinden eğlenceli oyunlarla şenlik coşkusunun doyasıya yaşandığı etkinliğe katılan tüm çocuklara top, atlama ipi, uçurtma, bilye, topaç, balon ve çeşitli oyuncaklar armağan edildi. Her köşesinde ayrı bir oyunun oynandığı Gündoğdu Meydanı, adeta çocuk bahçesine dönüştü. Yüzlerce çocuk oyun oynamanın keyfini İzmir Kordonu'nu süsleyen çimlerde özgürce yaşadı. Eğlenceli ve renkli görüntülere sahne olan şenliğe katılan minikler, çocuk olmanın keyfini doyasıya çıkardı. Öte yandan şenlikte, Soma'dan gelen çocuklar da yer aldı. Geçtiğimiz yıl meydana gelen maden faciasıyla akıllara kazınan Soma'dan gelen çocuklar İzmir'deki arkadaşlarıyla birlikte oyunlar oynayarak yaşadıkları kenti kaplayan acıdan biraz olsun uzaklaşmış oldu. Şenlikte unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarının yanı sıra çocuklar için çamurdan heykel, resim ve uçurtma yapım atölyeleri de açıldı. Bu atölyelere katılan çocuklar el becerilerini geliştirme ve yaratıcılıklarını ortaya koyma fırsatı buldu. Çocukların özgürce oyun oynadığı şenlikte anne ve babalar da onların bu mutluluğunu fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştirdi. Alanda oluşturulan 'Anne Köşesi'nde ise anneler uzman psikologlarla bir araya gelerek çocuk gelişimi ve psikolojisi hakkında ücretsiz danışmanlık hizmetinden yararlandı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da gün boyu süren etkinlikte çocukların eğlencesine ortak olarak, onlarla birlikte bol bol fotoğraf çektirdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

23 Nisan Kıbrıs Yerel Haberler

title