Haberler

İzmir'de 12 Bin Çocuğa Trafik Eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni öğretim dönemiyle birlikte öğrenciler için trafik eğitimlerine başladığı, çocukların eğlenirken trafik konusunda bilinçlendirildiği eğitimlerden bu yıl 12 bin çocuğun yararlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, öğrencileri trafik konusunda bilinçlendirmek için 2010 yılından bu yana hizmet verdiği Altındağ MTK'daki Çocuk Trafik Eğitim Parkında yeni döneme başladığı,  50'şer kişilik gruplar halinde verilen eğitimin ilk konuklarının Çiğli Maltepe İlkokulu öğrencileri olduğu belirtildi.

Öğretmenleri eşliğinde piste gelen öğrencilere önce İzmir Emniyet Müdürlüğünce görevlendirilen trafik polisi tarafından teorik eğitim verildiğinin anlatıldığı açıklamada, trafikte uyulması gereken kuralların doğru ve yanlış uygulamalarının görsel sunumla anlatıldığı teorik eğitimin ardından çocukların pistte trafikte karşılaşabilecekleri senaryoları akülü araçları kullanarak canlandırdığı ifade edildi.

Açıklamada, trafik lambaları, levhalar ve yaya geçitleri ile gerçeğini aratmayan pistte teorik olarak öğrendikleri bilgileri uygulamalı olarak hayata geçiren öğrencilerin, aynı zamanda ilk kez araç kullanmanın heyecanını yaşadığı bildirildi.

Trafik konusunda eğlenirken bilinçlendirilen öğrencilere eğitim sonunda hem sertifika hem de eğitimde öğrendiklerini unutmamaları için üzerinde trafik işaretlerinin yer aldığı çeşitli hediyeler verildiğinin ifade edildiği açıklamada, eğitimlerden 3, 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin yararlandığı, bu yıl 12 bin çocuğa trafik eğitimi verilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Trafik Eğitim Parkı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkının, 2 bin 350 metrekarelik alanındaki trafik eğitim pisti, 250 metrekarelik kapalı alan içinde ise 50 kişilik eğitim binasından oluşuyor. 38 adet sinyalizasyon sistemi, 150 adet trafik işaret levhası kullanılarak donatılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda yatay ve düşey trafik işaretlemeleri de yer alıyor.  Parkta 5 ile 14 yaş gruplarının kullanabileceği toplam 11 adet araba ile çocuklar trafik kurallarını öğreniyor.

Kaynak: AA / Yerel

Altındağ Maltepe Çiğli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title