Haberler

İzmir'de 1 Mayıs Gösterilerinde Yaşanan Arbede

İzmir'de, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerinde üst araması yapmak isteyen polislere taş ve sopalarla saldırdıkları iddiasıyla 14 Mayıs'ta gözaltına alınan tutuklu 9 sanığın tahliyesine karar verildi.

İzmir'de, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerinde üst araması yapmak isteyen polislere taş ve sopalarla saldırdıkları iddiasıyla 14 Mayıs'ta gözaltına alınan tutuklu 9 sanığın tahliyesine karar verildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "terör örgütü üyesi olmak", "terör örgütünün propagandası yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet" ve "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından 7,5 ile 19 yıl arasında hapis istemiyle tutuklu yargılanan Murat Demir, Muhammed Kaya, Agit Sağlamcan, Mihran Çelikbaş, Hüseyin Kaya, Fırat Gencer, Ahmet Azad Göçer, Halil Akan, Hatip Azizoğlu, tutuksuz sanıklar Baran Ergül ve Kerem Meriç ile avukatları katıldı.

Sanıklar, 1 Mayıs'ın emekçi bayramı olduğunu ve tüm dünyada kitlesel gösterilerle kutlandığını, kendilerinin de bu demokratik hakkı kullandıklarını, arama noktasında yaşanan arbedede kendilerinin de yaralandıklarını, kimseye mukavemette bulunmadıklarını, sopa, taş ya da şişe benzeri cisim atmadıklarını savunarak, üzerlerine atılı suçlamaları reddedip tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutuksuz yargılanmalarına ve dosyadaki eksiklerin tamamlanmasına karar verip, duruşmayı erteledi.

Sanık yakınları, kararı alkışlarla karşıladı.

İzmir Gündoğdu Meydanı'nda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde düzenlenen etkinliklikler sırasında güvenlik güçlerine mukavemette bulunduğu ve çıkan gerginlikte bazı polis memurlarını darbettiği iddia edilen 10 kişi, 14 Mayıs'ta gözaltına alınmış, şüphelilerden 1'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmış, mahkemeye sevk edilen 9 kişi ise tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Mahsum Korkmaz 1 Mayıs İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title