Haberler

İzmir - Davutoğlu: Taşeronu İnşallah Çözeceğiz

Başbakan: Kaçaklarla dava adamlarını ayıracak mısınız? (ek) İzmir'de, Soydaş ve Akraba Toplulukları Milletvekilleri ile bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu Balkan zirvesinin ardından Başbakanlık Ofisi'nden çıkarak Kordon'da gezdi.

Başbakan: Kaçaklarla dava adamlarını ayıracak mısınız? (ek)

İzmir'de, Soydaş ve Akraba Toplulukları Milletvekilleri ile bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu Balkan zirvesinin ardından Başbakanlık Ofisi'nden çıkarak Kordon'da gezdi. Bu sırada bir işçinin taşeron işçilerle ilgili yasayı sorması üzerine Davutoğlu, "Taşeronu inşallah çözeceğiz" dedi.

Manisa mitinginden sonra İzmir'e geçen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Ofisi'nde Soydaş ve Akraba Toplulukları'na mensup milletvekilleri ve Balkan kanaat önderleri ile bir araya geldi. Balkan zirvesi sonrasında konuşan Başbakan Davutoğlu, " İzmir'e uzun zamandır gelmek istiyorduk. İlk defa gelme fırsatı bulduk. İçeride güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Bütün Balkan ülkelerinden gelen soydaş milletvekillerimizi ağırladık. Çok dostane anların yaşandığı bir yemek oldu. İnşallah bunu her yıl gerçekleştireceğiz. İzmir'in Balkan mübadelesi sırasındaki rolü ve Girit'ten Tuna'ya kadar Balkan coğrafyasından kardeşlerimizi misafir ettik" dedi.

BAŞBAKAN'A TAŞERON SORUSU

İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve adayların eşlik ettiği Davutoğlu, beraberindekilerle birlikte Saat Kulesi'nde basın mensuplarına poz verdi. Bu sırada taşeron işçi olarak çalışan Mehmet Halim Barış, korumaların engellemelerine rağmen Başbakan Davutoğlu ile konuşmayı başardı. Barış, taşeron işçilerle ilgili yasayı sordu. Başbakan Davutoğlu, taşeron işçi sorunu ile ilgileneceklerini belirtti. Barış daha sonra Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'nu eşi Emine Barış ile telefonla görüştürdü.

Kordon'da eşi Sare Davutoğlu ile bir süre yürüyen Başbakan Davutoğlu, kendisini takip eden basın mensuplarına gevrek ikram etti. Simitçiyle bir süre sohbet eden Başbakan Davutoğlu daha sonra Kordon'da vatandaşlarla birlikte fotoğraf çektirdi.

"İZMİR'İN KURTULUŞUNU BURADA KUTLAMAK İSTİYORUZ"

İzmir'den ayrılmadan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, Başbakanlık Ofisi'nde İzmir'in kurtuluşunu kutlayacaklarını dile getirdi. Başbakan Davutoğlu, "İzmir'i bundan sonra bu tür uluslararası toplantıların yoğun olarak yapıldığı bir yer haline getirmek istiyoruz. Bazı yabancı misafirleri burada ağırlamayı planlıyoruz. Başbakanları, heyetleri inşallah milletimiz 1 Kasım'dan sonra da yetki verirse İzmir'e Başbakanlık Ofisi anlamında en etkin şekilde kullanacağız. Açılıştan hemen sonra yoğun koalisyon görüşmeleri hükümet faaliyetleri dolayısıyla Ankara'dan ayrılamamıştık. İlk fırsatı kolluyorduk. Hem Manisa'da mitingimizi yaptık hem de bu vesileyle buraya geldik. İzmir'e verdiğimiz sözü tutacağız. İnşallah en az ayda bir kere devlet işlerini burada yürüteceğiz. Bu organizasyonu 8 Ekim'de yineleyelim dedik. Bir arkadaşımız 9 Eylül hem İzmir'in kurtuluşu kutlamasını da yaparız dedi. İnşallah gerçekleşir" diye konuştu.

Davutoğlu Ankara'ya gitmek için Adnan Menderes Havalimanı'na hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title