Haberler

İzmir - Daha Sağlıklı Gençler İçin Okullara Bisiklet Dağıtıldı

Daha sağlıklı gençler için okullara bisiklet dağıtıldı İzmir'de, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında 25 okula toplam 370 bisiklet dağıtıldı.

Daha sağlıklı gençler için okullara bisiklet dağıtıldı

İzmir'de, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında 25 okula toplam 370 bisiklet dağıtıldı.

Konak Meydanı'ndaki törene Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, İl Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Nil Hıdır, AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ ile Nesrin Ulema, bisikletlerin dağıtılacağı 25 okulun müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için hazırlanan proje kapsamında alınan ilk bisikletlerden 370'inin İzmir'deki ortaokullarda kullanılması için kente gönderildiği belirtildi. Törende konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Hıdır, "Özellikle çağımızın en korkunç hastalıklarından diyebileceğimiz, obezite kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, astım, akciğer hastalıkları ve kanser bütün bunlarda aslında doğamızın koruyucu özelliğini uygulamak suretiyle mücadele etmemiz mümkün. Bu anlamda, Sağlık Bakanılğı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu 1'inci basamak koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında gençlerimize, özellikle beden eğitimi derslerinde kültür fizik hareketlerinin ve diğer beden eğitimlerinin yanı sıra bisiklete binmeyi, bilmiyorsa öğrenmeyi ve çocukluğunda aldığı bu eğitimle yaşam boyu hareket edebilmeyi sürdürebilmeyi amaçlamaktadır. Sağlıklı bir hayat için hareket şarttır. Ancak günümüzde çok kısa mesafelerde bile arabayla gidip gelme alışkanlığımız ortaya çıktı. Ne yazık ki birkaç katlı dairelere bile asansörle inip çıkma alışkanlığı oluştu. Özellikle bürokraside hareket etmeden saatlerce oturma, oturduğumuz yerden iş yapma durumu ortaya çıktı. Bütün bunlar zaman içinde doğal olarak yapmamız gereken hareket alanımızı daralttı. Türkiye'de 2016 yılının sonuna kadar, Sağlık Bakanlığı toplam 1 milyon bisiklet dağıtacak. Bu bisikletlerle belki benim gibi yaşlılarımız da arabaya binmekten biraz daha uzaklaşıp bisikletle evine gidip gelmeyi, en azından hafta sonu spor yapabilmeyi başarırız diye umut ediyorum" dedi. Daha sonra, 25 okulun müdürüne protokol üyeleri tarafından bisikletleri almaları için belgeleri teslim edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Nil Hıdır Sağlık Bakanlığı Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Ak talan. Mobil-IOS:

Garibanın parasını savuruyorlar. Hesabı sorulacak seçimde bunların.

0
0
yanıtYanıtla
Ak talan. Mobil-IOS:

Garibanın parasını savuruyorlar. Hesabı sorulacak seçimde bunların.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title