Haberler

İzmir Cup"A Doğru

Altınordu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 3-5 Nisan'da 12 Yaş Altı futbol takımlarının katılımıyla Altınordu Selçuk-Efes Tesisleri'nde düzenlenecek "U12 İzmir Cup"ın tanıtım toplantısı yapıldı.

Altınordu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 3-5 Nisan'da 12 Yaş Altı futbol takımlarının katılımıyla Altınordu Selçuk- Efes Tesisleri'nde düzenlenecek "U12 İzmir Cup"ın tanıtım toplantısı yapıldı.

Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir Cup" İzmir'in markası haline getirilmesi gerektiğini kaydetti.

İzmir'in dünya kenti olma yolunda her alanda bu tarz organizasyonlara ev sahipliği yapması gerektiğini kaydeden Kocaoğlu, "İzmir'de birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birlik ve beraberlik içinde kenti ve kentliyi destekliyoruz. İzmir'i kalkındırmak için her türlü projeye imza atmak istiyoruz. Bunu sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi yapsın diye bir şey yok" diye konuştu.

-Altınordu Kulübü Başkanı Özkan

Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Türkiye'de genç futbolcuların önlerinin açılması gerektiğini belirterek, Türkiye'de futbolda tüketim sorununun yetişkinlerin problemi olduğunu kaydetti.

Altınordu olarak "bir ışık yakma" adına Avrupa'da hemen hemen her hafta düzenlenen uluslararası turnuvaları yapmaya başladıklarını belirterek, "Bu sene 48 takımla bu organizasyonu düzenleyeceğiz. Gelecek sene 14 Yaş Altı Turnuvası da düzenlemek istiyoruz. Türk futbolunun üretken yapıya geçmesi için bu tarz organizasyonlara ihtiyacı var" dedi.

TSYD Genel Başkanı Naci Arkan da, Altınordu Kulübü Seyit Mehmet Özkan'a teşekkür ederek, Altınordu'nun Türkiye'nin dört bir köşesinden getirdiği gençleri Türk futboluna kazandırdığını, bu isimlerin zamanla Avrupa'ya gideceğine inandığını kaydetti.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da gelecek yılki turnuvaya katılacak ekiplere sponsor olma sözü verdi.

-Salih Uçan sürprizi

Toplantı sırasında Roma'da forma giyen ve Ümit Milli Takım kampında bulunan Salih Uçan'la görüntülü bağlantı yapıldı.

Salih Uçan, turnuvada yer alacak ekiplere başarılar dileyerek, "Genç kardeşlerimin bu turnuvayı eğlenerek çok iyi geçirmelerini temenni ediyorum. İtalya'da Türkiye'yi temsil etmek çok güzel bir duygu. Genç kardeşlerim de bu başarıları elde edecektir" dedi.

Roma'nın son lig maçında ilk 11'de oynadığının hatırlatılması üzerine Salih Uçan, "İtalya'da 8. ayımdayım ve artık alıştım. İlk zamanlar uyum sorunum olmuştu ama İtalyancam da gelişti. Artık alıştım ve acemiliği de atlattım" diye konuştu.

Salih Uçan, Seyit Mehmet Özkan'ın daha İtalyancasını geliştirmesi için İtalyan bir kız arkadaşı edinmesi yönündeki tavsiyesini hatırlatması üzerine, "İtalyan sevgili için çalışmalarım başladı ama daha olmadı" dedi.

-Turnuva

Toplam 8 grupta 48 takımın katılımıyla oynanacak turnuvada Altınordu'nun efsane oyuncusu Erkan Velioğlu'nun ismi A Grubu'na verilirken, B Grubu'na Beşiktaş'ın unutulmaz başkanı Süleyman Seba, C Grubu'na Galatasaray'ın Taçsız Kral'ı Metin Oktay, D Grubu'na Karşıyaka ile özdeşleşen Gode Cengiz, E Grubu'na Mustafa Türel, F Grubu'na Şakir Kuruş, G Grubu'na Mustafa Denizli, H Grubu'na ise Gürsel Aksel'in isimleri verildi.

Juventus, Porto, Paris Saint Germain, Ajax, Werder Bremen, Roma gibi takımların mücadele edeceği turnuvada yer alacak ekipler şöyle:

Erkan Velioğlu Grubu: Juventus, Altınordu, 1860 Münih, AEK, Sheffield United, Balçova Yaşamspor.

Süleyman Seba Grubu: Porto, Beşiktaş, Augsburg, Dinamo Kiev, Amity, Bucaspor

Metin Oktay Grubu: Athletic Bilbao, Galatasaray, Wattenscheid, Brondby, Ariston Ruse, Bornova.

Gode Cengiz Grubu: PSG, Fenerbahçe, Vitesse, Nordsjaelland, Hammarby, Karşıyaka.

Mustafa Türel Grubu: Ajax, Trabzonspor, Nürnberg, Admira Wacker, Korriku, İzmirspor.

Şakir Kuruş Grubu: Aspire Academy, Kasımpaşa, Werder Bremen, Panathinaikos, Eskişehirspor, İzmir Büyükşehir Belediyespor.

Mustafa Denizli Grubu: Borussia Mönchengladbach, Bursaspor, Hagi Futbol Akademisi, Gabala, Nur, Altay

Gürsel Aksel Grubu: Roma, Başakşehir, Twente, Vestia, Hoffenheim, Göztepe

Kaynak: AA / Yerel

Altınordu Efes Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title